Fiút vagy Lányt? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekünk van egy 6 éves kislányunk, jelenleg állapotos vagyok, 24 hetes a magzat, akit mi nagyon fiúnak vártunk, de a 19 hetes ultrahangon az orvosom nagy magabiztossággal állította, hogy kislány :).
Sok apró tényezőt figyelembe vettünk, utánajártam hogyan lehet nagyon valószínűséggel fiú a tervezett baba neme... talán ami "hiba" volt, hogy a peteérés előtti napokban is szeretkeztünk, minden nap. Én pontosan megérzem az ovulációt, április 4-én kora délután fájt a mellem és az alhasam, a várva várt együttlét viszont csak este 10 óra után következhetett be. Előző nap szódabikarbónás hüvelyöblítőt alkalmaztam, amit elvileg a lány sejtek nem kedvelnek. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy voltak várakozó leányzók :D
Szeptember 14-én megyünk 4D-s ultrahangra, kicsit még bizakodok, hátha itt kisfiút látnak majd, bár tudom erre nem sok esély van. Olvasgattam fórumokon, de szerintem nagyon kevés az a kismama, akinél tévesen ítélték meg a baba nemét.
Nektek milyen tapasztalatotok van?
A többedig gyermek nemének megválasztásával én is egyetértek,de ezt írtam is korábban. De ettől függetlenül biztos vagyok benne,hogy ennek hosszú távon lennének következményei.
Manapság szerintem nem a gyermek nem a döntő a gyermekvállalásnál, hanem az anyagiak... sajnos. ://
Nekem is van a rokonságomban ahol 5 lány van!!!!
de van olyan is ahol 4 fiú... :))
Én mindenképp egy fiúcskát szerettem volna-született 4 szép,egészséges lányom.
Azóta is irígylem,akinek sikerül a vegyes páros...
Mondjuk,van egy ismerős család,ahol -40-es korosztályú testvérek- 7 lány van...:)
Különben lehet,hogy vonzza tényleg a petesejt az ilyen vagy olyan hímivarsejtet-vagy szelektálás történik,mert nem lenne egészséges a bébi,ha ellenkező nemű születne.
Nem, nem csak Te érzel így.
Én is!!!!! :D
Nekem is minden vágyam, hogy legyen egy kislányom...
2 fiú után,remélem összejön.
Igen! tényleg eltolódott,de ott más a társadalom mint Magyarországon!! Itt nem hiszem hogy az emberek ilyen szempontból "szelektálnának" .
Igen is megengedném,hogy a párok, szülők megválaszthassák a többedik gyerek nemét!Így is folyton azt halljuk hogy mennyire fogy a nép!Minden olyan szempontot figyelmebe kellene venni a döntéshozóknak, ami ezt pozitívan befolyásolná..ha kell akkor a gyerek nemének megválasztását!!Sajnos megint oda jutottunk, hogy olyan emberek döntenek bizonyos dolog felől,amiről vagy nincs sok fogalmuk,vagy etikára, vallásra meg tudom is én milyen baromságokra hivatkoznak!!Kifogásokat keresnek, a megoldás helyett.
Egy fiam van, és csak akkor vállalnék 2-kat, ha 100 % lány lenne. Imádom a fiamat, megszoktuk egymást, de én már elsőre is kislányt szerettem volna.
Még egy fiú azért nem kellene.
Örülök, hogy nemcsak én érzem igy.
Rengeteg pénzt kifizetnek azért,hogy korán megtudják a baba nemét és hivatalosan vagy nem hivatalosan "megszabadulnak" a lány gyermekektől.
Vagy később... a lényegen nem változtat. A nemek aránya eltolódott...
Ha megválaszthatnám a 2. baba nemét, akkor biztosan bevállalnék még egyet, mert elsőnek is lányt akartam. És annak ellenére, hogy imádom a fiamat, és nem adnám semmiért, mindenképp lányt szeretnék következőnek.
Én örülnék, ha lenne erre lehetőség! :)
Ezért jó hogy nem vagyunk egyformák, mert másképp gondolkozunk :)
Szerintem egyáltalán nem "gáz"( mint ahogyan TE fogalmaztad)ha valakiben felmerül ilyen kérdés..
Tudod nagyon sok örökletes betegség elkerülhető lenne a gyerek nemének megválasztásával.
De gondolom neked még nincs,így megértem a felháborodásodat )))
Ez NEM mai újságban,egészen meg fogsz lepődni, kb:4 évvel ezelőtti blikk-ben olvastam,főcímen volt!!
Az újság még megvan!!
Czeizel Endre is emellett tette le voksát, és az indokokkal egyetértek.
Én 2 fiú után próbáltam befolyásolni a 3. baba nemét - kétféle módszer ötvözésével, Czeizel tanácsait is szem előtt tartva -, és nagyon örülök, hogy sikerült. :)
Ehhez hasonló irodalom már a hetvenes évek végén is felbukkant. Bizonyos ásványi anyagok többletfogyasztása miatt - állítólag - a leendő anyuka a kivánt nemű gyermeket fogja szülni.
Nos, bizony ettem a sóskát, spenótot, kakaót, áfonya dzsemet, vörösboros aszaltszilvát, csipkebogyó készítmények minden mennyiségben...
Megjegyzem, a felsoroltak nem szerepeltek a szülő ház konyhájának a repertoárján. Fiam született, ahogy szerettem volna. Hogy az apukán kívül a fenti anyagok jelenléte mennyiben járult hozzá a kíván nem eléréséhez - rejtély.
Szerintem oltári gáz ha valakinek az a legfontosabb milyen nemű a gyereke.Gyerek az gyerek nem?Örüljön, hogy egyáltalán lehet neki.
Egyáltalán nem pártolom az ilyen beavatkozást.
Akik ezért több gyereket szülnek, bizonyítási kényszerben szenvednek szerintem.
Kb amikor a beteg gyerek mellé szül még egyet, hogy megmutassa, és láss csodát az is gyp-s lesz.
Csak,mert ez az én véleményem. :))
Félre téve a viccet, szerintem így lehetne minimálisra csökkenteni annak az esélyét,hogy a hozzászólásom elején említett eltolódást elkerüljük.
A genetikai eredetű betegségek elkerülése miatti nemválasztással semmi bajom természetesen. De sokszor oka van annak,hogy miért lesz egy baba lány vagy fiú.
Pl. a DMP (keress rá- de nem túl vidám betegség) csak fiúknál fordul elő. Legtöbbször csak 3 éves kor körül derül ki vagy még később.
Észrevették,hogy ha valamelyik családban már generációkon keresztül jellemző,hogy csak lányok születnek és végül besikeredik egy fiú, akkor nagyobb valószínűséggel lesz beteg a baba. Ennek az oka a természetes szelekció. A szervezet tudja,hogy a fiú babákkal ebben az esetben valami nem egészen ok és igyekszik "megakadályozni".
Ha egy ilyen család mondjuk bevállal 2 fiút 3 éven belül,mert előtte csak lányuk lett, akkor csináltatnak maguknak 2 "halott" gyerkőcöt, mert súlyos formájával kb 14 éves korukig élhetnek ezek a kisfiúk.
Jó, nyilván ez extrém eset de nem ez az egyetlen betegség... És lehet,hogy csak 1000ből egyszer van erről szó,de annak az 1nek ez nem vigasz...
Miért csak 4. 5. után? :O
És akinek 2 vagy 3 azonos nemű gyereke van? Ezért nem szülnék én többet mert amilyen szerencsém van,mind azonos nemű lenne. :S
További ajánlott fórumok:
- Ölebből lakásba fiút vagy kislányt válasszak?
- Mikor tudtad meg, hogy fiút vagy lányt vársz?
- Ha már tudod, hogy fiút vagy lányt hordasz a szíved alatt, gyere és mondd el, hogy ingerlékenység vagy nyugodtság jellemzőbb Rád?
- Ki tudja a terhesség ideje alatt ha valaki kivánja az erőset akkor mit várhat fiút vagy lányt?
- Kisfiút vagy kislányt a pocakba
- Kisfiút vagy kislányt vársz/vártál?