Fitymaszűkület műtét (beszélgetés)
Mi szóról szóra így vagyunk. D
Régi ismerősünk egy urológus, tulajdonképpen felnőttekkel foglalkozik, de a gyereket ugyanezzel két és félévesen műtötte.
Tavaly a férjem volt nála kivizsgáláson.
De a mandulaműtét is 1 dokinál volt férjemnél, és a gyereknél, s 1 napon.
dr. Kincses Gyula, azóta is sajnálom, hogy a politikát választotta.:(
Vagyis én nem tudok róla, hogy Pesten esetleg praktizál-e, aki hozzá kerül, szerencsés.:)
Értem. Remélem, hogy fognak találni jó dokit, mert tényleg nehéz és a körzeti gyermekorvos, - ahogyan látom, - nem kompetens.
Nem tudom mi a helyzet a Heim Pál gyermekkórházzal. A fiamat a Madarász utcaiban műtötték, de jó régen. Akkor még nem voltak magánműtők. Legtöbb magánorvos ma is állami kórházban tölti részidejét.
Igen, ő valóban felnőtt orvos. A férjem dokija volt, így a gyerekkel is foglalkozott, még velem is, pedig én derékbeteg voltam .:D
Jelenleg Szegeden dolgozik. Azért említettem csak meg, hogy lássátok, van neve a szakmában, így nem mondott hülyeséget szerintem.
Nem okoskodni akartam, csak nem értek sok dokit, hogy miért annyira érdektelen, ráérős, stb.
Persze, nem az ő gyerekéről van szó....
Nekem azt mondta az urológus, hogy 3 évesen már célszerű megcsinálni, mert eddig esetleg alakulhat, de ezután már marad és súlyosbodhat, illetve a gyerek is rosszabbul viseli.
A fiam 3 éves volt, amikor nem megműtötték, hanem csak fellazították a bőrt! Azaz ha időben orvoshoz kerül a gyerek, akkor nem műtét lesz!
Nem értem miért kell a gyerekeitekkel kísérletezni...
egy műtét kockázatokkal jár, amíg egy pici beavatkozás nem.
Később már körülmetélik.
A gyerek apjával, azaz férfival nem szoktatok erről konzultálni? Én ha fiús téma merül fel, akkor tuti, hogy nem játszom az okostojást. persze ehhez szükséges egy értelmes pasi is.
A fiamnak is volt, teljesen panaszmentesen. 10 évesen műtötték. Egyáltalán nem késtünk el. Inkább az orvos a lényeg, hogy milyen módszert alkalmaz. Nála nem alkalmazott ázsiai fazont és semmi problémája azóta sem.
Szerintem is korai a doki aggodalma, főleg a pici babánál.
Sziasztok!
6 éves Kisfiamnak fitymaszűkülete van (szerzett). Egyértelmű hogy műteni kell, a kérdésem az lenne, hogy mikor célszerű.
A 6 éves státusz vizsgálat során detektálta ismét a gyerekorvosunk, hogy szűkülete van, majd ismét beutalt minket a szakrendelésre.
Mikor elmondtam neki, hogy világos a probléma, műtetni fogjuk majd. Akkor gyakorlatilag nekem esett, hogy tönkre fogom tenni a veséjét!?
A Kisfiam rendszeresen pisil, nem kell erőlködnie, folyamatos sugárban történi a dolog, nem szakaszosan. És a körülményekhez képest, tisztán tudjuk tartani, szerencsére még nem volt vele probléma.
Szükségem lenne az több véleményre is, mivel úgy látom, hogy a háziorvosunk megszállottja ennek a kérdésnek (lásd: a 6 hetes Kisfiamnak is felírt egy szteroid tartalmú kenőcsöt, mert szerinte neki is szűkület van).
Előre is köszönöm a segítséget!