Finom görhe recept
45 perc
A Finom görhe hozzávalói:
1/4 kg kukoricaliszt
10 dkg vaj (Rama)
2 és fél dkg zsír
3 dkg cukor
1 tojás
pici só
tej
A Finom görhe elkészítési módja:
Negyedkiló kukoricalisztet 10 dkg vajjal, 2 és fél dkg zsírral jól eldörzsölünk, azután 3 dkg cukorral, egy tojással, pici sóval és annyi tejjel, amennyit felvesz, összegyúrjuk rétestészta lágyságúra. A deszkán 2 ujjnyi vastagságúra lapítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és széles késsel tepsibe emeljük a pogácsákat, tojással megkenjük a tetejüket és jó tűznél pirosra sütjük. Hidegen, melegen egyaránt jó.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné, 2014. jan. 30. 16:54
A finom görhe elkészítési módja és hozzávalói.