Császármorzsa 2: recept


20 dkg búzadara
7, 5 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás
10 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek vaj
porcukor
baracklekvár
A Császármorzsa 2: elkészítési módja:
A lisztet a tejjel és a búzadarával egy tálban elkeverjük alaposan, majd megközelítőleg 1 óráig állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát. Mikor a dara már majdnem az összes tejet felszívta, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra verjük, és hozzákeverjük a búzadaramasszához. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük meg. Egy nagyobb tapadásmentes bevonatú serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a masszát és fakanállal kevergetjük egész addig, míg morzsás állagúvá nem alakul. Az elkészült császármorzsát tálra halmozzuk, meghintjük porcukorral, és házi készítésű baracklekvárral még melegen tálaljuk, és fogyasztjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jan. 5. 12:32
A császármorzsa 2: elkészítési módja és hozzávalói.