Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Császármorzsa 2: recept

Császármorzsa 2: recept

Elkészítési idő 120 perc

A Császármorzsa 2: hozzávalói:
20 dkg búzadara
7, 5 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás
10 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek vaj
porcukor
baracklekvár


A Császármorzsa 2: elkészítési módja:
A lisztet a tejjel és a búzadarával egy tálban elkeverjük alaposan, majd megközelítőleg 1 óráig állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát. Mikor a dara már majdnem az összes tejet felszívta, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra verjük, és hozzákeverjük a búzadaramasszához. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük meg. Egy nagyobb tapadásmentes bevonatú serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a masszát és fakanállal kevergetjük egész addig, míg morzsás állagúvá nem alakul. Az elkészült császármorzsát tálra halmozzuk, meghintjük porcukorral, és házi készítésű baracklekvárral még melegen tálaljuk, és fogyasztjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A császármorzsa 2: elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook