Finnországba költözés-GYES-sel mi lesz? Bővebben lent. (tudásbázis)
Férjem hegesztő,még nem tudjuk melyik városba,nyugat Finnországba keresnek hegesztőket,pár éve is ott dolgozott.Hugom kint van,neki nagyon tetszik.Idén nyáron nagyon jó idő volt,30fok körüli idő is volt.
A meleget és a napsütést jobban szeretem én is,de oda kell menni,ahol lehet valamire jutni..
Szerintem neked is tetszeni fog, mert szuper :) Én csak látogatóba voltam, de nagyon jó.
Melyik városba mentek és mit fog csinálni a férjed ?
Tesóm is lehúzott ott 4-5 évet, de a korai sötétedés télen és az alig meleg nyár nagyon nem jött be neki. Aztán elment Görögországba nyaralni és szerelembe esett :)
Sajnos Görögország meg most nagyon a béka feneke alatt van :(
Növérem görögországban él és neki is picije van, bár már 2 éves, de valami olyan volt, hogy a kinti juttatás és az itthoni közötti különbözetre lehet benyújtani igényt. Persze ez nem ilyen egyszerű mert kellett egy csomó papír, igazolás stb. Bár az ő férje görög, más az eset, de Eu- s ország az is. Meg ti még csak most mentek ki, ő meg kint él évek óta.
A MÁK -nak Bp.-n van Nemzetközi kapcsolatok osztálya, ott kellene érdeklődnöd.
Amúgy Finnország egy nagyon jó életszínvonalú.ország, így ha csak a párod dolgozik mondjuk, abból is lehet szépen megéltek. :-)
Tesóm előtte Finnországban élt :-)
További ajánlott fórumok:
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Kérlek, küldj egy képeslapot a településed templomáról, hogy megvalósulhasson egy kiállítás Finnországban
- Szerintetek mit kezdjek az apámmal? Bővebben lent, kicsit hosszú lesz!
- Milyen az élet Finnországban? Segítsetek, utazás előtt állok!
- Mikor érdemes Finnországba utazni? Télen vagy inkább nyáron?
- Él valaki közületek Finnországban?