Feta sajt terhesség alatt, lehet tőle baja az emriónak? (beszélgetés)
;)
Valahova a kaposztak koze :D
Mire gondolsz ezalatt?
A gólya hozza:)
Ingyen becsomadolnak minden helyen, ha nem eszed meg.
De ha nem esik jol, ott is lehet hagyni. En kiprobalok uj izeket, ha nekem nem jon be, otthagyom. Nem eszel meg dolgokat, ami szamomra nem etel es nem finom, csak azert, mert kifizettem.
Inkabb olvass el, hogy mukodik a tapcsatorna! Szerintem egy atlagos regi biologia konyv megteszi.
Remelem, tudod, hogy a Baba hogy lett.
Mert kifizettem. De többet ilyet nem csinálok az biztos.
Nem helyben fogyasztás volt.
De ennyi erővel ki is dobhattam volna, megkíméltem volna magam.
Viszont ez már mindegy, mert nem vagyok időutazó.
Ha nem esik jol, minek eszed? Ezt terhessegtol fuggetlenul kerdezem.
Ha valami nem jo a kajaval, korrigaljak, ha nem erzed jol magad, nem kell betomni, csak kerted, es beecsomagoljak, elviszed, ha akarod.
Ezt most találtam..
Ha nekik a nyers hústól nem lett bajuk, akkor talán nekem sem lesz ettől. 😅
Amúgy sem esett jól, nagyon rossz volt egyébként, csak ha már kifizettem alapon.. Így meg is ettem, de kár volt.
Egy simát kellett volna kérni, hamár eszek.
Még mindig hányingerem van, remélem ez már csak ilyen egészséges utóhatás a gondolattól.
Azért picit megnyugtató hogy ti is írjátok, hogy ugyanúgy eszitek, de közben semmi baj nem történt miatta.
A boltok polcain is van olyan sajt, ami nincs pasztőrözve.
Bár ezt már ugye nem tudom meg, ez idegesít a legjobban. De talán igazad van.
A "nyers" sajtokat, nyers husokat (steak, ha ugy van elkeszitve, egyes sushik, carpacciot) nem ajanljak terhes noknek. De ki is hanytad.
En az okado kiralyno vagyok. Ha valami nem volt jo, en vagyok mindig az elso, aki visszadobja 20 perc, max ora alatt.
Parszor volt eleteben, hogy kesobb jott ki.
De ez aldas. Masok ugyanazzal a kajaval napokig fosnak masok, es ez etelmergezes leveszi oket a labukrok.
Talan csak a terhesseg miatt hanytal, a salata is lehetett rossz. Kijott, oszt ennyi.
Mar megetted, es a boltba nem mesz vissza a cimket megnezni.
Nyilvan vizfeju lesz.
Elsőnél 2 pofára zabáltam a gorgonzola sajtot.
Másik kettőnél a lágy sajtot.
Akkor lehetne baj ha házi sajtot ennél ami nincs pasztőrözve.
Mi fejlődik benned?
Milyen embriód van?
Ez kiderült már?
Sajnos, ha nem tudjuk a részleteket, mármint azt, hogy milyen embriód van, akkor nem tudunk a kérdésedre válaszolni.
Én, amikor a fiammal voltam várandós, mindent ettem. Egyedül a gulyásleves szagát nem bírtam, ami meg is maradt.
Ja, és állandóan hotdogot ettem. Nem tudom, hogy milyen kutyából készült, de a fiam egészséges.
Fogalmam sincs, hogy pl. egy Aliennel mit tenne a hotdog vagy a fetasajt....
Igen egyébként, ez nekem is megfordult a fejemben, hogy miért tesznek bele, de volt benne.
Nem nekem, hanem ami bennem fejlődik annak ne legyen baja. Magam miatt egyáltalán nem aggódnék.
Vegán ételben nem lehet feta sajt.
Na nem mintha bajod lehetne a feta sajttól csak mert terhes vagy.
Vajon, ha kihánytam is okozhat problémát? Nem esett jól se meg még azért meg is ilyedtem biztos ez is rátette, végül pedig ki is jött.
Igaz 1 órával az elfogyasztása után. Nem tudom mennyi emésztődhetett meg belőle, vagy hogy ennek a baktériumnak a terjedése hogyan történik.
Köszi a válaszokat egyébként. Márcsak az zavar hogy nem tudom, hogy pasztőrözetlen vagy pasztőrözött volt e..
Nem bocsájtanám meg magamnak, ha emiatt rossz végkifejlet történnek.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatt lehet-e szoláriumozni, napozni?
- Lehet e érezni, ha elhal a magzat, ha elveszítjük a terhesség alatt? Mit lehet érezni? Akár stressz, megerőltetés stb miatt.
- Terhesség alatti éjszakai lábgörcsre mi lehet a gyógyír?
- Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának?
- Lehet biciklizni a terhesség ideje alatt?
- Betaloc-ot lehet szedni terhesség alatt?