Terhesség alatt lehet-e szoláriumozni, napozni? (tudásbázis)
Sziasztok! Igaz az utolsó hozzászólás sem új, de azért reagálnék...
Asztrid22 kimondottan szoliellenes, és még van pár hozzászóló aki olyanokat ír hogy csak pislogok???
Aki azonban logikusan végiggondolja a kérdést már tudja is a választ. LEHET SZOLIZNI!!!
Persze ésszel, óvatosan. Fontos hogy a test ne melegedjen túl, ne égjünk meg! Ha nem vagyunk tisztában hány perc lenne ideális? kérjünk segítséget.Leginkább a 0,3-as csokicsövet ajánlanám, de lehet medium is. Csak oda elég kevesebb perc is! Ismerőseim között akad pár kismama akik szoliztak a várandósság alatt, után is ( a szabályokat betartva). És mindannyian (ők és a babák is)TÖLÉLETESEN EGÉSZSÉGESEK!!!
Ui:a szoli lényege már rég nem a trendiség... hanem a jó közérzet, az immunrendszer erősítése, D-vitamin pótlása... Mindenkinek egészséges barnulást továbbra is!!!
Sziasztok!
Én most tévedtem csak erre az oldalra, de szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a SZOLÁRIUMMAL NAGYON VIGYÁZZATOK!
Természetesen a szolit én is megpróbáltam, leírom dióhéjban a tapasztalataim. Csak igen rövid időre mentem azon pár alkalommal mikor gondoltam kipróbálom, mivel alapvetően világos bőröm van. Egyből elkezdtem szeplősödni, pigment foltosodni. A napfénytől soha nem volt ilyen problémám, hiába égtem le. Abba is hagytam azonnal a szoliba járást.
Kérlek, csak egyet gondolj végig, mielőtt bemész, és kiteszed a bőröd ennek a kínzásnak. Hogy amíg a nap éltet, hiszen a növények többsége fotoszintézis(napfényt átalakítja, tápanyaggá, vitaminná, )útján képes a létezésre, addig ha beteszel egy növényt a szoláriumba, és rácsukod a tetejét, nos a szegény növényke szép lassan fonnyadni kezd és elpusztul. Ahogy a te bőröd sejtjei is. Lehet akármilyen bio, meg csoki cső, meg miegymás. De ez csak a szolitulajok jól megkomponált marketingja, hogy ott hagyd a pénzed, és nem menjenek tönkre. Nekem sajnos egy barátnőm járt így. Minden figyelmeztetés ellenére ment, hogy trendi legyen, és egyszer csak, nemrég rákos bőrelváltozást állapítottak meg nála. A szoláriumtól. Pedig ő még nem is vitte túlzásba. Most kemóra jár, és már kihullott az összes haja.
Gondold át, megéri???
Részlet egy cikkből:
A bőrgyógyászok továbbra is óva intenek a szoláriumok használatától. Legyen az turbo-, bio-, bronzárium névre keresztelt készülék, a tény az, hogy az itt szerzett barnaságért a későbbiekben nagy árat fizethetünk. Franciaország és Németország után már Angliában is törvényben rögzített előírás, hogy a 18 év alattiak számára tilos a szolárium használat. Hazánkban a barnító gépek használata nincs életkorhoz kötve, azonban minden szalonban kötelező felhívni a vendégek figyelmét a szolárium alkalmazásának veszélyeire. Kutatások szerint a fiatalok körében a szoláriumok használata ugyanis 75 százalékkal növeli meg a bőrrák kialakulásának veszélyét. A szoláriumot az Egészségügyi Világszervezet rákkutató hivatala a tavalyi évtől a legerősebb rákkeltők közé sorolta.
Gondold át, megéri???
A babádra milyen hatással lesz szerinted?
Na voltam tegnap orvosnal, és rákérdeztem a szolira. Azért írom le, mert hátha mást is érdekel. Lehet szolizni, de csak módjával, ritkán, öt perceket. Arra kell vigyázni, hogy ne melegedjen fel a test, mert akkor a baba tahicard lesz, és az nem jó. tehát napon is meg szoliban is, csak módjával. Azt mondta ez nem olyan mélyre ható sugárzás, hogy ártana a picurnak.
Mindenkinek szép napot.
Aki önbarnítózott..Melyik márka a legjobb?
Beijedtem ettöl a panda sztoritól. nem akarok dalmatát szülni.:D
Az is lehet,hogy megcsalta a férjét egy négerrel...
És így nagy lett a keveredés odabent...
Úú én nem ajánlanám senkinek!Képzeljétek el a lakótelepen volt egy csaj,mindig festette magát,meg agyon szolizta magát,akkor is amikor terhes volt,és a gyerekének rendesen foltos volt a bőre!!!Volt ahol fehérebb,és volt ahol rendes bőrszínű...
Ááá fúú de csúnya gyereke lett szegénynek!
Szinte ilyen fele ilyen,fele olyan színű...:)
én nem terhesen se szoliznék...
iszonyatosan káros.Ezeket a sugarakat a bőröd soha nem felejti el.Ezért van az,h hamarabb öregszik az,aki sokat szolizik,vagy napozik...ez van...(végzett kozmetikus vagyok)
Én úgy gondolom hogy nem ez a legfontosabb kérdés a terhesség alatt!9 hónapot ki lehet bírni szoli nélkül és egyébként is a babád egészségéről van szó.Elvileg lehet de nem hiszem hogy abból a sugárzásból nem kap semmit.
Én örültem hogy végre hosszú évek után összejött a kisfiam és az volt az első hogy leszedetem a műkörmömet és nem festettem a hajamat sem.Tudom hennával lehet de nem éreztem olyan fontosnak!