Fészekrakó program-lakásvásárlás (bani hitelek, költségek) (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretném, ha valaki segítene eligazodni ebben a témában.
Kell-e nekünk a hitelfelvétel előtt valamilyen megtakarítási számlán gyűjtögetni a fészekrakóhoz?
Hány hónap munkaviszony kell a hitelfelvételhez?
Kb. mennyi a törlesztőrészlete havonta?
Mennyi bruttó munkabér mellett fogadják el a hitelkérelmet?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Mi is a férjemmel használt lakást szeretnénk vásárolni vidéken fészekrakóval.
A jövedelmünk: Ő egyéni vállalkozó 47.570Ft+Éves árbevétele ami 50.000.000Ft, nekem 63.340Ft.
Gyermekünk nincs 35év alattiak vagyunk. A lakás amit megvásárolnánk 3.700.000Ft.
Kérdésem mennyi önerővel kell rendelkeznünk és a lakás forgalmi értékének mennyinek kell lennie.
Tehát mennyire kell felértékelni,hogy megtudjuk venni?Melyik ban a legkedvezőbb? Segítsetek köszönöm!
Ez, sajnos nem így van, mert most voltunk a bankban érdeklődni és önerő vagy másik lakás bevonása nélkül nincs lehetősége az embernek hitelt felvenni. Mert ők csak a 70%-át adják meg a többi 30%-ot neked kell előteremtened!
Fészekrakó nélkül is ugyan ott van az ember mint ha jövedelemigazolással veszi fel. Ott is megadják a 70%-ot és ott nem kell fizetni +2%-ot az állami kezességvállalásért.
Természetesen ez mind az önerőn felüli összeg!
Mi 10% önerővel akartunk lakást venni, aztán 15% lett belőle, plussz a közjegyző, meg az értékbecslő, meg az ilyesmik. Jó mondjuk ez megállt kb. 75ezer ft-ban, mert legalább a folyósítási jutalékot elengedték.
A kezességvállalásért 2% garanciadíjat!
Ezt én is szemétségnek tartom! Na és azt is, hogy vannak olyan bankok, hogy csak forint alapú hitelt engedélyez fészekrakónál.
A párommal lakásvásárlás elött állunk és kíváncsi lennék a banki tapasztalatokra!
Megéri belevágni a fészekrakó programba?
További ajánlott fórumok:
- Születéstől - 3 éves korig. Milyen költségekkel jár egy gyermek felnevelése?
- Autót szeretnék venni, de ez lenne az első.Milyen költségekkel jár egy kocsi?!
- Szalagavató költségek
- Albérlet költségek
- Rendőrségen tett feljelentés után milyen költségek terhelnek engem?
- Lakáshitel felvételekor mennyik a költségek?