Fertőzéses szülés (beszélgetés)
Az a 3 óra az 8, én úgy tudom, ha 8 órán belül nem bújik ki, akkor szoktak antibiotikumot adni.
(én öt és fél óra múlva szültem meg a burokrepedéstől számítva, és nem kellett kapnom, a baba sem kapott)
nem tudom nekem pontos milyen fertőzésem volt és lehet, hogy bele is fért a 3 órába a burokrepesztés a kibújás közti idő, az egészet "lezavartuk" 4 óra alatt
Lehet, hogy ezért nem lett semmi gond?!
Igen, szerencsések voltunk/vagyunk.
A dokim maga a kétlábonjátó lelkiismeret. Nagybetűkkel ráírta a kiskönyvemre, fertőzött vagyok, ha nem lenne elérhető, amikor megindul a szülés.
Nekem is volt ilyen a terehesség alatt, kaptam rá hüvelytablettát, de nem használt, a kenet vizsgálata megint ugyanazt mutatta. 1-2 nap múlva szültem hüvelyi úton.
Nem lett a manómnak semmi baja. A doki sem problémázott rajta, nem mondta, hogy baj lehet belőle. Sőt több kismama is volt a kórházban (más problémák miatt voltak ott) mellettem ilyen tünetekkel és senkinél nem volt gond.
De kérdezd meg a dokidat, ha az megnyugtat.
Szia!
Gratula a Babához!
Nekem Streptococcus fertőzésem volt (kituggggyahonnan...). Amikor beértünk a kórházba, akkor kaptam egy adag antibiotikumot, 4 óra múlva megismételték. Ha a szülés előtt 15 perccel megkaptam volna a második adagot, akkor Csongor védett lett volna. De a mi kis 4,5kg-s babánk olyan gyorsan született, hogy ez nem jött össze. Így 8 óránként kapott szurit szegénykém 2 napig. Sajna ehhez branült kellett szúrni a fejecskéjébe. De inkább ez, mert pl a streptokoki nagyon veszélyes a babákra!
Egy szóval, ha tud a fertőzésről a doki és kezeli (akár csak Téged, akár az újszülötted is), akkor nem lesz semmi baj.
Jó egészséget!
Gyors és könnyű szülést!
nyugi, nem lesz semmi baj!
Az orvosodban bízol, nem?!
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Mindenki akinek visszatérő húgyúti fertőzése van, ide!
- Melyik, milyen Ganoderma termék a legjobb Enterococcus Faecalis húgyúti fertőzésének kezelésében?
- Ha már ezelőtt vagy 16 éve átestem a toxoplazmózis fertőzésen, kell aggódnom a három kutyánktól? Lehet símogatni? És a babára veszélyes-e?
- Húgyúti és gombás fertőzések együttesének kezelése?
- Valaki hallott már (esetleg kipróbálta) az uszodatamponról? Valóban véd a fertőzések ellen?