Fémvázas medencénél hogy találjam meg a lyukat? (beszélgetés)
"ahol az eredetihez hozzáér, kivágja a ragasztó"
De nem "az eredeti" aljára kenjük fel???
Vannak erre spéci ragasztók - szerintem.:)
Sőt, vannak, amelyek a rugalmasságukat is megőrzik, míg tartják is a ragasztást.
Nem tudom milyen anyag a medence, de annak megfelelő ragasztót kell kiválasztani.
Gondolom, a 3 méteres összeszerelése egyszerűbb.
Érdemes lenne még a ragasztgatás előtt megnézni a hiba okát, mert ha esetleg anyaghiba miatt cserélnék, az eredeti állapotban legyen.
Persze nem tudjuk, hogy a kezdettől ereszt-e, és hogy tettek-e alá valami védelmet, hogy ne a csupasz talajon vagy betonon, füvön legyen.
És itt az összeszerelése:
Úgy képzeltem, hogy az alja valami merev anyag.
Hogy ne kelljen az lyukat keresni, én vennék egy erős, vízhatlan, szigetelő anyagot és azzal beborítanám (ráragasztanám) az egész alját.
kb. 3,5 x 3,5 méter (nem baj, ha felér az oldalára)
Elvileg kéne hogy legyen rajta garancia, nem?
Én megpróbálnám, hogy felhívom az üzletet, ahol vettem. Legalábbis tanácsért - mert, gondolom, nem fogják azért kicserélni, mert a vevőnél kilukadt. Bár, ha anyaghiba, akkor miért is ne?
A kiíró 4m3-ről ír. Ez a típus van legközelebb ehhez:
Gyártó: Intex
Modell: Fémvázas körmedence 305x76cm (26702NP)
Szűrő teljesitménye: 1250 l/óra
Feszültség: 220-240 V
Könnyű telepítés, akár 30 perc alatt
Erős PVC medence test
Méretek: 305×76 cm
Vízmennyiség: 4485 liter
Súly: 17,5 kg
A 4m3 egy 2x2 méteres, 1m magas "vízkocka".:D
Persze, és meg is lehet.
(Azt még el tudom képzelni, hogy ha nagy a medence, akkor a helyszínen esetleg úgy rakják össze külön fém merevítőkkel, de ez nem az az eset.)
1köbméter viz 1000-liter,ergó 4köbméter 4000-liter
azt már csak akkor tudod meg ha leereszted,és aprólékosan átnézed,
A 4 köbméter nem olyan sok. (A köbgyöke 1,587.)
Én nem találtam meg a képet a neten, azt sem tudjuk, kerek vagy szögletes-e. De ha 3x3 méteres lenne, akkor a 4 m3 víz csak kb. térdig érne benne, szóval annál biztosan kisebb akkor is, ha szögletes, mert a pancsoló medencékben 70 cm a vízmagasság.
Megnéztem képeken, hogyan is néz ki ez a medence.
Megfordítanám, és valamilyen folyékony szigetelő anyaggal, ami később megköt, az egész alját kezelném. Érdemes ezt több rétegben felvinni. Ha ezek után is eresztene, akkor belülről is kezelném.
Lehet, hogy nincs kellően vízszintezett alapra helyezve, ezért, ha nyomás éri az alját, akkor az anyag vagy a borítása repedhet? Nem tudom milyen anyag az alja, a szigetelése.
Agyalok. Kiüríted, felfordítod.
Felfordított állapotban vizet locsolsz a fenekére.
Ahol be tud csurogni a víz, ott a lyuk.
Ha leereszted a vizet, kívül szárazra törlöd a medencét. Aztán kevés vizet töltesz bele és elkezded körbemozgatni. Valahol csak meglátod, hogy kívül vizesedik.
Nyilván több emberes dolog, de más nem jut az eszembe.