Felvehet egy nő fehér ruhát az esküvőjére, ha már élt másvalakivel élettársi kapcsolatban? (tudásbázis)
Ja, bocs! Nem is néztem, hogy férfihoz intéztem a választ. :D
Bár láttam már férfit fehér öltönyben. Miért ne vehetne fel Roland ekrü színűt? A párja meg pl. bordó ruhát. :)
Ááá,nővérem esküvőjén,a drága,leendó sógornője,majdnem földig érő ruhában(fehér),hatalmas fehér kalapban jelent meg!
mindenki rajta röhögött:)
Hát persze, basszus, az lenne a furcsa, ha már a menyasszony sem vehetne fel fehéret!:D
Így is egy csomóan, akiknek nem kellene, képesek odaállítani fehérben, holott ez csakis az arának a színe. Azt meg ma már felejtsük el, hogy kivel élt előtte...
Miért kérdezed, ha tudod a választ? :)
Vegyél fel ekrüt, az majdnem fehér. Mint a tisztaság...
Tudomásom szerint az ártatlanság jelképe nem a fehér ruha, hanem a fehér fátyol (volt). Ezért az elvált nők minden további házasságkötésükkor inkább fehér kis-kalapot (akár fehér tüllel=fátyollal díszítve) vettek fel.
Egy ismerős oláh-roma-csaj mondta nekem, hogy a lányoknál a leeresztett hosszú haj jelzi a fiúk felé, hogy "még szabad a gazda". Amikor férjhez megy, attól kezdve már kizárólag csak kontyba tűzött frizurával mehet ki az utcára. Az jelzi a férfiaknak, hogy most már tabu, közelíteni nem lehet hozzá!!!
Igazából ez tévhit, ugyanis eredetileg a fehér a gazdagságot jelentette (mert nagyon drága volt a szövet fehérítése) nem pedig a szüzességet/tisztaságot. A leeresztett haj jelezte, hogy még "lány". Asszonyként pedig már feltűzték.
Amúgy a sógornőm elvált ként 3 gyerekkel talpig fehérben ment bátyámhoz. Ma ez már tényleg senkit nem érdekel :)
Ja és az én hajam leeresztve volt, holott már rég nem voltam szűz :)
Szivi,2014-et írunk!
És felvilágosítalak,a lányok ma már nem szüzen mennek férjhez!
Persze!
Hol hallottál az ellenkezőjéről?
További ajánlott fórumok:
- Élettársi kapcsolatban.....
- Apám hivatalosan élettársi kapcsolatban él, ha meghal kinek kell eltemettetni?
- Te melyikre "esküszöl", a házasságra, vagy az élettársi kapcsolatra?
- 18 éves lányom élettársi kapcsolatban él, iskolában sok hiányzása van, azt szeretném tudni jár-e neki ellátás?
- Házasságkötés vagy élettársi kapcsolat?
- Lombik program és a bejegyzett élettársi kapcsolat