Felsőoktatás manapság (beszélgetés)
A pontszámítás általában felvételi alapján megy (egyeteme válogatja, van, ahol mérik a tudásszintedet, van, ahol csak általános, valamennyire szakmai elbeszélgetés van).
Az alap/főiskolai diplomának max. a végső osztályzata számít bele, plusz ugye a plusz pontok, pl. második-harmadik nyelvvizsga, meg van valami szociális alapú is, de ezzel nem annyira vagyok képben...
Szia!
Az MSc vagy MA (Master of Science, ill. Master of Arts) az a régi 5 éves "okleveles" képzésnek megfelelő fokozatú képzettséget ad.
Keresztféléves képzésekre november 15-ig lehet jelentkezni, de nézz utána, mert sok helyen nem indítanak egy szakot, csak szeptemberben.
2001-ben érettségiztem, 2005-ben szereztem hagyományos, főiskolai diplomát. Most szeretnék egyetemi végzettséget, teljesen más téren,. Elkezdtem nézegetni a felvit no meg az egyetem honlapját, de feladtam.
Msc vagy Msc? mik ezek? hogy kell pontot számítani? keresztfélévre meddig lehet jelentkezni, segítsetek!!!
További ajánlott fórumok:
- Jogos-e a hallgatók tüntetése a felsőoktatásban? Minden szakon el lehet-e érni a 4-es feletti átlagot?
- Hány órakor hirdetik ki ma a felsőoktatási ponthatárokat?
- Kinek kell szólni, hogy a felsőoktatás ingyen legyen?
- Mi az hogy alapképzésben osztatlan képzésben meghirdetett szak, meghirdetett felsőoktatási szakképzés? Miért nincs kiírva főiskola, egyetem?
- Te hogyan kezdted a felsőoktatás? Mennyi időbe telt, míg megszoktad?
- A felsőoktatásban a terhes nőknek van tandíjmentességük?