Felirhat-e háziorvos pszichológushoz beutalót? (tudásbázis)
Nem mondod:(
Nem irigyellek.És lehet némi javulás az állapotodban?
Ottokarnak igaza van, a pszichológus nem is orvos, hanem bölcsész szakon végzett. Szerintem hozzá csak maszek alapon lehet menni, és az biztos, hogy nem olcsó.
Az orvos pszichiáterhez küldhet, én voltam már, ők úgy gyógyítanak, hogy felírnak valami gyógyszert, általában nyugtatót, vagy valami antidepresszánst, és havonta kell járni gyógyszert íratni. Legalábbis így gondolom, nekem nem volt hozzájuk türelmem.
Szia!
Neked sikerült ebből a helyzetből kimászni? Ha igen, hogyan? Köszi a választ!
Szia!
Hogy érted, hogy a pszichológus kevés? Pszichiáterre gondolsz?
Azért akartam beutalóval, mert gondolom, nem 1-2 alkalomról lenne szó, és nem vagyok milliomos sajnos,legalább pár alkalmat megúsztam volna ingyen.
Neked is ez volt a problémád? És sikerült "kigyógyulni"?
Köszi a választ!
Inkább intézd magad a dolgodat...
Nézz szét a neten, pl.: pszichologus.lap.hu, majd jelentkezz be valahova.
Nem kötelező az orvosi beutaló, sokan magánrendelésre mennek, de lehet kérni időpontot sztk-s rendelésre is.
Ám, ha tényleg pánikbeteg vagy, akkor a pszichológus talán már kevés a gyógyulásodhoz.
Mindenképpen szakemberrel beszélj. Kár, hogy vártál 10 évet a háziorvosodra.
Gugli, internet. Én kerestem, találtam sok lehetőséget..
Sok sikert!
Hát akkor az én orvosomtól el kéne venni a praktizálási engedélyt!!!!
Annyira hülye, hogy az már fáj, olyanokat mond, hogy még az átlag ember is tudja, hogy nem úgy van.
Direkt mondtam neki, hogy már nagyon meg szeretnék gyógyulni a 10 éve tartó pánikbetegségemből, és írjon már fel pszichológust, erre azt mondja, nincs semmi szervi bajom, nem lehetnek rosszulléteim, és hogy ő nem írhat fel pszichológust. De nagyon sok ilyen idióta húzása volt még. Utálom. De nagyon köszi lányok az infót! Most már nagyon erősen gondolkodom a váltáson.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Miért nem lehet egy éven belül kétszer kérni a háziorvostól beutalót teljes vérkép laborra?
- A vastagbél tükrözéshez a háziorvosnak kell beutalót adnia?
- Miért nem adhat beutalót szanatóriumba a háziorvos egy szívműtöttnek?
- Magánorvos adhat beutalót sztk-s vizsgálatra is, vagy ezt csak háziorvos adhat?
- Kaptam a háziorvosomtól beutalót vér/vizelet vizsgálatra, meg egy kémcsövet. Ebbe kell vinnem?