Magánorvos adhat beutalót sztk-s vizsgálatra is, vagy ezt csak háziorvos adhat? (tudásbázis kérdés)
Minden terhesgondozással kspcsolatos vizsgálatra mehetsz allamiba. Függetlenül attól, hogy ki a nőgyógyászod. Csak a 3 trimeszteri laborvizsgálathoz kell beutaló, amit megír a háziorvos, akihez úgyis menned kell. Többi téma, fogorvos, ultrahang, vércukortehelés magával a gondozási könyvvel törzénik államiban, legalábbis nálunk. Vagyis külön beutaló nem szükséges.
Nem bonyolult egyáltalán, gondozási könyvben figyeld az időpontokat, hányadik héten mi esedékes.
Ha maganozni akarsz, azzal semmi baj, csak ne akard, hogy utana a korhazban csakis az legyen ott, akit te akarsz, meg kulonleges elbanast.
Szerintem udorito viselkedes, hogy maganozok, aztan meg a kozkorhazban extre ido es elbanas. Az orvos es a paciens reszerol is.
Az orvosi leleteid oda viszed, ahova akarod. Nehany kezelesnel nem veszik at bizonyos orszagok.
En betortem a koponyam, masnap volt a reppulom, kiirtak egy CD-re, leiras, atrepultem, megmutottek.
A pszichiatriai bogyomat szakmai leirassal nem kaphatom.
Vervizsgalatot akkreditalt laborbol vihetsz. Nem a Mancika konyhajabol.
A fogaszatrol meg annyit, hogy 25 eve nem jartam az SZTK-n, de ellenorzest a maganpraxisok is csinalnak.
Igen, ennek ez a buktatója. Barátunk járt magánhoz, a csípőjével, a doki felajánlotta, hogy a magánkórházban megműti. Igen, de a műtéthez az ottani vizsgálatok kellettek, így rengeteget fizetett, plusz az 1,2 millió, ami konkrétan a műtét volt.
Az más téma, hogy valami nem sikerült, és a Klinikán hozták helyre, tehát ezerszer jobban járt volna, ha a dokija a Klinikán műti meg. De ők jobban bíztak az ismeretlen magánkórházban.:((
Ja, eltértem; menyem is magándokihoz járt, de fogászat, ilyesmi az SZTK-ban volt. Nagy szerencséje volt, hogy akkor még az a szülész bemehetett, utána jött valami rendelet, hogy csak annál szülhetnek, aki épp bent van, de szerintem ezt már megváltoztatták, mert a dokik nem győztek egymás közt csereberélni.
Sziasztok!
Abban kérném a tapasztaltabbak segítségét, hogy ha magánorvoshoz fogok járni terhesgondozásra, ő adhat beutalót sztk-s vizsgálatra is, vagy ezt csak háziorvos adhat? Pl. a laborvizsgálatokra, vagy fogorvosi szűrővizsgálatra, mivel ezeket tb alapon intézném. Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Miért nem lehet egy éven belül kétszer kérni a háziorvostól beutalót teljes vérkép laborra?
- A vastagbél tükrözéshez a háziorvosnak kell beutalót adnia?
- Kaptam a háziorvosomtól beutalót vér/vizelet vizsgálatra, meg egy kémcsövet. Ebbe kell vinnem?
- Mozgáskorlátozott-kártya megújításához elég még a háziorvosi igazolás, vagy most már minden esetben szakorvosi felülvizsgálat kell?
- Mammográfiára háziorvostól kérjek beutalót, ha félévente kell járnom kontroll vizsgálatra?