Találkoztam olyan esettel is amikor a mozgásban lévő felezővonal festőgép hátuljára fel volt akasztva a 30-as tábla ,és alatta egy táblán a nyíl hogy előzd meg.Az ilyen táblát mindíg magukkal hordják akik a festést végzik.Az már vitatható hogy mennyire szabályos ha csak a mozgó autó hátuljára akasztják fel a táblát.Én már többször fizettem a helyszínen ötezret sebesség túllépésért,de mindig olcsóbb volt mintha a 30ezres csekket kiküldték volna.Elismervényt ritkán adnak.Ismerőseimtől tudom hogy a régi 51-es úton a Dunaharaszti HÉV átjáró előtti lejtőn rendszeresen elbújva mérnek,és mindíg helyszínbírságot szednek de elismervényt soha nem adnak,így olcsóbb az 5 ezer, mint a csekk 30 ezerről.
Külön korlátozó tábla nem volt, csak az a 60-as, ami egyébként is,"
Miért lenne lakotton kívül "egyébként" is?
A legutóbbi KRESZ, van a neten, semmiféle olyanrol nem intézkedik, hogy ebben az esetben automatikusan lenne seb.korlátozás
Majd ha kapsz bármi büntetést a fotón láthatod hogy miért, vagy reklamálhatsz és kéred a bizonyitékot hol milyen tábla volt kitéve aminek előirását megsértetted
Útjavítás és tsai-nál jegyzőkönyvezik/épitési napló ezeket
Nem volt tábla, nagyon figyeltük, mert a szembejövők jelezték, hogy mérnek. Ezért nem értettük a dolgot. Ezért kérdeztem, hogy esetleg az új kreszben van-e valami erre vonatkozó sebességkorlátozás.
Nincs. Minden ilyen esetben tesznek ki táblát, ha szükségesnek találják. Esetleg elkerülhette a figyelmeteket az útkereszteződés után kihelyezett tabla.
Ma egy olyan útszakaszon jöttünk lakott területen kívül, ahol festették a felezővonalat. Külön korlátozó tábla nem volt, csak az a 60-as, ami egyébként is, de azt is feloldotta a kereszteződés. A festés végén viszont ott állt a traffipax. Ilyenkor van valami sebességkorlátozás, ami benne van a kreszben, ezért nem kell kitáblázniuk? Mert egyébként mi értelme lenne mérni, ha egyébként sem tud az ember 40-nél többel menni?