Félelmek áldott állapotban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia!
Küldtem privit.
Sziasztok!
Mióta terhes lettem én is jobban félek attól, hogy elveszíthetem a páromat. Régebben nagyon féltékeny voltam, de most inkább más formában jönnek elő a félelemek. Ha autóba ül és messzire utazik, nekem is akkor a legrosszabb...
Lucus
Szia!
A megérzések nagyon jó útmutatók, ha meg tudod különböztetni őket a félelmeidtől. A terhesség együtt jár egy csomó változással, mind mentális, fizikai és érzelmi szinten, és ilyenkor természetes, hogy a félelmek felerősödnek. Próbálj meg ezekről beszélgetni valakivel, aztán próbáld elengedni őket. Bízz abban, hogy az élet jót tartogat Nektek! A Bach-virágterápia segítség lehet, a nem kívánatos érzelmek oldásában. Ha érdekel folytassuk priviben.
Sosem voltam aggodo tipus, de a terhesseg kihozza belolem. Szerencsere tobbnyire konnyen kezelheto a dolog, de egy dologgal kapcsolatban valo felelmem kezd nagyon zavarova valni.
Mikor a parom elmegy itthonrol, attol felek, hogy autobaleset miatt nem jon tobbe haza. Persze nem rettegek, nem aggodom magam halalra, de felorankent eszembe jut a dolog, es mar idegesit, hogy nem tudom kiverni a fejembol. Sokszor bevillan a kep, hogy milyen erzes lenne elso ejszaka nelkule aludni, meg ilyen hulyesegek. A baj az, hogy nem nagyon tudom elkepzelni magunkat a jovoben a kisbabaval, csak azt, hogy egyedul nevelem, es teljesen at tudom erezni, hogy milyen lesz nelkule. Olyan, mintha lelkileg kezdenek felkeszulni ra. Es en sajnos hiszek a megerzesekben, abban hogy erre ra lehet erezni. Ezert borit ki a dolog.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
Mar probaltam megmagyarazni magamnak, hogy ezzel esetleg bevonhatom az eletembe a dolgot stb.- nem segit.
Mit gondoltok? Bediliztem?
Szia Zoli!
Ha néha néha ugrik magasra, akkor általában nincs semmi gond mögötte, ha folyamatosan magas, akkor azt ki kell deríteni, mitől van. A kórházban majd figyelnek rá! Ne izguljatok!
Szia!
Én Zoli vagyok, Panni férje. Igen befektettek. Igazából semmit nem csináltak velük. Nst és Uh. Az Uh-n tegnap 3 mm-rel kissebbnek mérték a baba fejátmérőjét... Egy kismamaánál 2 hét elteltével ugyanolyan fejátmérőt mértek. Más-más orvos.. Szóval eddig csak fölöslegesen riogatják Őket. Szegény gyerek is olyan aktív voltaz első nap. Panni meg nem is aludt...
Szóval akkor ez nem gáz ha a szívverés ilyen szapora?! Le nem állt a gyerek, ráadásul még csuklott is. Az Nst alatt...
Köszi
Szia Panni!
Befektettek végül is?
A tachycard az szapora szívműködést jelent, a 140 körüli a normális a babáknál, de tág határok között mozoghat. Ha sokat mozog attól is felugorhat neki, ugyanúgy, ahogy nekünk.
Mi van a baba méreteivel, ellenőrizték újra? Az ultrahanggal elég sokat lehet tévedni, pláne, ha nem elég gyakorlott az illető. Írj, ha tudsz!
Sziasztok!
35 hetes terhes vagyok. Ma voltam NST-n és néha túl magas volt a baba szívverése 180-200. Aztán leleassult. Mondjuk korán volt még illetve nagyon sokat mozgott. Azt mondták, hogy egy kicsit "tachycard" és hogy délután megisételjük. Ez mit jelent?
Köszönöm
Sziasztok!
Múlt héten a nőgyógyászom azt javasolta, hogy holnap be kell feküdnöm (34 hetes vagyok, és a múlt heti ultrahang szerin a babánk 1,91 kg és a méhlepény 1., 2. fokban érett, továbbá az orvos szerinl a baba lassabban nő a kelleténél). Nagyon megijedtünk. Ilyenkor mit fognak vizsgáli rajtunk?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem, dehogy:)
Ne aggodj, ez teljesen normalis, a bebik csuklanak mar a 3. honaptol.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. 27 hetes terhes vagyok, már vagy két hete észrevettem hogy az én kincsem naponta egyszer minimum, de néha kétszer is csuklik. Ugye ez nem gond?
Panni
Sajnos én ebben nem tudok segíteni, mármint gyógyszer ügyben, de sikertelen terhességgel kapcsolatban van néhány fórum, ahol a lányok biztos tudnak válaszolni.
De szívesen hallgatlak, ha vannak félelmeid vagy egyéb érzelmi problémád! :o))
A félelemben sokszor nincs logika, ráció. Én anno a harmadik gyerkőcöm születése előtt éltem át "megmagyarázhatatlanul", ok nélkül. Most már tudom, hogy miért volt, de akkor nem láttam túl rajta.
Ha nagyon erősen jelentkezik, akkor ne fojtsd magadba, beszélgess róla valakivel, aki meghallgat, megért. A pároddal, a barátnőddel, anyukáddal, tesvéreddel stb. Ha nem tudod irányítani, akkor van egy természetes gyógymód, amivel remekül lehet ilyen negatív érzelmeket kezelni, feloldani, a neve Bach-virágterápia.
Jövő február végére, szóval még "csak" a felénél tartok/unk. Köszönöm a biztatást, igyekszem pozitívan gondolkodni :DD
És természetesen a problémamentes szülésen.
Igazából a körenyezetem is "hülyének néz", mivel "nem először szülsz", "van tapasztalatod" ..stb. De talán pont e miatt vagyok ilyen..
Na mindegy, bízom benne h most is simán megy minden, csak ugye mostanában annyi hülyeséget hall az ember lánya. Gondolom ez is belejátszik...
Szia!
Köszi a tanácsot. Igazából nekem az első is úgy jött mint a "tank", 4 óra alatt kint volt és ráadásul 5 héttel előbb jött. Szóval nem volt semmi gond, csak egyszerűen hülye vagyok szerintem vagy nem tudom... Pedig életem második legszebb élményére készülök, mégis félelemmel tölt el a gondolat. Bár tudom ha ott leszek már nem erre fogok gondolni. csak lennék már ott :)))
Bocs csak néha a férjem is bekukkant és ír a nevemben.
Panni
További ajánlott fórumok:
- Menstruáció előtt 2-3 nappal is áldott állapotba eshet valaki?
- Áldott állapotban, hogyan kell étkezni? Étkezés A-tól Zig...
- Köldök piercing áldott állapotban. Sérül-e a helye a pocak tágulásánál? Tapasztalatok és "jó tanácsok"
- Hajfestés áldott állapotban
- Mi számít alternatív gyógymódnak, módnak, kezelésnek, terápiának az áldott állapotban, valamint szülésnél?
- Szeretnék újra áldott állapotban lenni. Szeretném újra élni...