Mi számít alternatív gyógymódnak, módnak, kezelésnek, terápiának az áldott állapotban, valamint szülésnél? (tudásbázis)
Homeopátiás gyógyszerek szüléshez
6 (vagy 35.héttől) héttel szülés előtt:
- MÁLNALEVÉL GYÓGYTEA: tágulást segíti. Reggel-este 1-1 bögre tea, 1 teáskanál teafű 2 dl vízben leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető.
36 héttől:
- CAULOPHYLLUM THALICTROIDES CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni.
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni
Szüléskor:
Ha már vannak méhösszehúzódások vagy elfolyt a magzatvíz:
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH9: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni
- CAULOPHILLUM THALICTROIDES CH 5: tágulást segíti, 1dl vízben 10 golyócskát műanyagpohárban feloldani, műanyagkanállal kevergetni, és 10 percenként 1 kortyot inni. Ha elfogyott, lehet készíteni újra a koktélt.
Ha 1 perces fájások vannak (közvetlenül a szülés előtt):
- ARNICA MONTANA CH30: vérzéscsillapító, sebgyógyító, 1x5 golyócskát elszopogatni
Közvetlenül a szülés után:
- ARNICA MONTANA CH200: vérzéscsillapító, sebgyógyító, 1x5 golyócskát elszopogatni
Szülés után:
- ARNICA MONTANA CH9: vérzéscsillapító, sebgyógyító. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 1-2 hétig (1 dobozban 1 heti adag van)
- DELPHINIUM STAPHISAGRIA CH9: ha volt gátmetszés, sebgyógyító szer. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 1-2 hétig.
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH 9: méhösszehúzó. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 2-3 napig.
- PÁSZTORTÁSKAFŰ ÉS PALÁSTFŰ GYÓGYTEA: vérzéscsillapító, méhösszehúzó. Reggel-este 1-1 bögre tea, 1 teáskanál teafű 2 dl vízben leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető.
A kórházak szoktak adni ERGAM cseppet (méhösszehúzó), de a legjobb méhösszehúzó a szoptatás.
Mindkét terhességemnél a 36-héttől kezdve ittam a málnalevél teát és a homeós bogyókat a szülésre tartogattam.
Első gyerekem 7,5 óra alatt, második 3 óra alatt született meg az első fájástól.
Másodjára nem is jutott idő a homeós bogyókra olyan gyorsak voltunk!
Hogy ezek segítettek vagy alkati dolog volt, nem tudom...ártani nem árt, az biztos és maga a tudat is, hogy tettél érte, már segít. Szerintem.
Szörnyű lehetett bőr nélkül.....
A leginkább minden olyan dolog, ami nem árt az anyának és a magzatának. :)
Egyébként mire vagy kiváncsi?
További ajánlott fórumok:
- Mate tea, az egészségünk alternatívája!
- Ezo-gyermeknevelés, a problémák alternatív megközelítése
- Hova tegyem a gyerekem nyáron? Nyári táborok és egyéb alternatívák
- Mik a tapasztalatok, vélemények az alternatív óvodákról, iskolákról (Waldorf, Montessori) ?
- Tudtok depresszióra alternatív gyógymódot?
- Tudtok alternatív/otthon kivitelezhető megoldást betét helyett?