Köldök piercing áldott állapotban. Sérül-e a helye a pocak tágulásánál? Tapasztalatok és "jó tanácsok" (beszélgetés)
Szia!
Nekem 3 éve volt meg, és nem nőtt be a helye, kb a 18. héten vettem ki az első babával. A két gyerek között hordtam újra egy darabig. Most a harmadikat várom, nem hiszem, hogy visszarakom még utána... De nem nőtt be még mindig.
Sziasztok Kismamák/Anyukák!
Akinek nem nőtt be a luk a várandósságuk alatt, azoknak hány éve volt meg a piercingjük? Kb 14 éve van meg a piercingem, 18 hetes kismama vagyok, de még gusztusos a látvány.
Ha már két babád van, és egyik terhességednél sem lett csíkos a bőröd, sztem nincs miért aggódnod.
Nekem nincs tapasztalatom a köldökpiercinggel és nem is lesz (sajnos), de terhességeim alatt úgy jártam mint a barátnőd. Ilyen a bőröm :(
Sziasztok!
Én mindkét terhességemnél a 12. héten vettem ki a piercinget. Nem fájt, csak vhogy nekem nem fért össze akkor a babavárással... :) A lyuk nem nőtt be, mindkét alkalommal a 6 hetes kontroll után saját magamnak vissza is tudtam tenni. Azóta is ott figyel a köldökömben.
Mondjuk én szerencsés vagyok, nem repedt a bőröm, pedig azért híztam a gyerkőcökkel, és a kisfiammal elég nagy pocakom is volt.
Szerintem alkat és bőr kérdése, sérül-e v. elváltozik-e a helye terhesség alatt...
Biztos sok-sok tényezőtől,de elsősorban a bőr szerkezetétől függ-gondolom.Nincs is rá recept...de jó tudni,hogy nem mindenkinek van rossz tapasztalata.Mert amit én láttam ismerősömön...az sajnos nagyon csúnya.A helyén a 2 lyuk 10 cm!!!!hosszan szinte"végigfeslett" hosszanti irányba.Nálam fiatalabb,és így maradt a hasa..már 5 éves lesz a fia.
Ezt szeretném elkerülni...
Szia!
Nekem is van piercingem.De a terhesség elején kikellett vennem,mert már fájt.Nem forrt be a helye,most ismét bent van.Szerencsére nem nyúlt meg a bőröm,így szerencsére szépen mutat a köldökömben az ékszer.
Sziasztok!
Nekem is van piercingem. Kb. 4 hónapos terhes voltam, amikor kivettem. Nem híztam sokat, szülés után kis idővel vissza is tettem. Nekem semmi problémám nem volt vele, sem a helyével. Néha megtisztogattam a helyét a köldökömnél. Meg mielőtt visszatettem akkor is.
Sziasztok!
Nekem is volt piercingem, még terhességem előtt kivettem. Az utolsó hónapban vagyok, és nagyon csúnya lett a helye... a köldököm fölé került kb. 3 cm-rel, és nagyon megnyúlt az egész területe, olyan mintha egy több centis körben leforráztam volna. Ja, és az egyik oldalán még azt is tapasztaltam, hogy érzéketlen a bőr. Hozzáteszem, nem híztam sokat, és a hasamon a bőr sem repedt meg...
Köszönöm!Megnyugtattatok.
Ez a 3.terhességem,és mikor harminc évesen bevállaltam az ékszert,mert tetszik(nem a haspóló miatt-bár makulátlan a bőröm eddig)nem gondoltam,hogy ennyi idősen babázni fogok.Még semmi nem látszik.
Viszont van egy ismerősöm,neki NAGYON CSÚNYA hegesedése maradt.Kiszakadt a lyuk...nem szép látvány,de sokat hízott stb...
További ajánlott fórumok:
- Kb hány cm a legkisebb "kuki"méret, amit merev állapotban láttál?
- Menstruáció előtt 2-3 nappal is áldott állapotba eshet valaki?
- Szívritmuszavarok, nyugalmi állapotban? Másnak is van ilyen tünete?
- Félelmek áldott állapotban
- Kérlek, segítsetek, begolyózás közeli állapotban vagyok?
- Fiam apja rémes állapotban hozza haza a gyereket...