Fehérboros póréhagymaleves recept
A Fehérboros póréhagymaleves hozzávalói:1 nagy póréhagyma,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 liter zöldségleves,
2 dl száraz fehérbor,
1 csokor petrezselyem,
1,5 dl tejszín,
só,
bors,
2 dl sűrű, sós palacsintatészta,
3 dl olaj.
A Fehérboros póréhagymaleves elkészítési módja:
A póréhagymát vágjuk fél centi vastag szeletekre, futtassuk meg a forró vajban, és szórjuk meg a liszttel. Kevergetve engedjük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, és öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön főzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Amikor megfőtt a leves, a tejszínt kevés forró lével keverjük el, öntsük vissza a levesbe, és húzzuk le a tűzről. A levesbetéthez készítsünk hagyományos sós, sűrű palacsintatésztát. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a palacsintatésztát az olaj felett öntsük egy apró lyukú tésztaszűrőbe, és kanállal kevergetve csepegtessük az olajba. Az apró tésztacseppek a forró olajban gyorsan pirosra sülnek. Szűrőkanállal papírtörlőre téve jól csepegtessük le. Tálaláskor a levest szedjük tányérba, szórjuk meg kevés levesgyönggyel. A levesgyöngyöt külön edénykében is kínálhatjuk mellé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 29. 19:28
A fehérboros póréhagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.