Farkasvakság kezeléséről tapasztalatok? (tudásbázis)
Voltunk a szemorvonál tegnap délután. Mentem én is, hogy esetleg örökölte-e tőlem, meg hát kellett volna új szemüveg, mert ezzel a régivel már elég rosszul látok. A szemész szerint nem farkasvak a fiam, csak éppen nagyon rosszak voltak a fényviszonyok tegnapelőtt. Arra az egy napra tette a hangsúlyt. A többit meg se hallotta (jó pénzért, privát rendelőben). És valami csoda folytán, így életem kb háromnegyedénél megtudtam, hogy én se vagyok farkasvak... Vigyen a fiam Drive szemüveget és annyi, nekem meg nincs új szemüveg...
Most kezdhetem a keresgélést, hogy vajon kihez is lenne érdemes elmenni...
Abban én is, mondjuk fényérzékeny is vagyok.
Én ezek miatt nem tettem le a jogsit.
Nem akarlak elkeseriteni, de én is farkasvak vagyok, l7 évesen kaptam jogsit - ugye a f. vakságot nem nézik az alkalmasságin -. Több mint 30 éve vezetek, Vezetéshez egy -2-es távollátó szemüveget használok és szürköletben gyalog is, bringával is, valamit ér, többet mint sz.üveg nélkül.
Tudomásom szerint nincs ellenszere, de túlélhető, csak azért szürkületben ne rohangáljon a fiatalember, legyen óvatos.
különben töksötétben én is látok, csak szürkületben nem
Semmi. Én is az vagyok.
Este és szürkületben ne vezessen.
Sziasztok.
Fiam 24 éves, vezetés közben, szürkületkor vette észre, hogy semmit nem lát, csak az útra festett fehér csíkokat és a szembejövő autók vakító lámpafényét. Másfél éve van jogsija, eddig nem igazán vezetett szürkületkor. Ma van időpont szemorvoshoz, azt mondta, ha farkasvakság, akkor nincs semmilyen segítség. Viszont olvastam a neten, hogy a Zeiss szemüveg lencsék között van direkt farkasvakságra való is. Szkeptikus vagyok, mert én a jobb szememre vagyok farkasvak, és tudom, hogy semmi, de semmi nem segített rajta. Van esetleg valakinek tapasztalata e téren? Minden választ nagyon, nagyon köszönök.
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- Tudtok valami házi gyógymódot ajakherpesz kezelésére?
- Tippek zsíros haj kezelésére
- Rakos 4 eves kisfiu proton-sugar kezelesere adomany gyujtes
- Ki tud valamit (esetleg tapasztalatból) porokeratosis mibelli bőrbetegség kezeléséről? Alternatív módszerek is érdekelnének!
- Pulpitis sicca kezeléséről valakinek tapasztalat?