Fánk sütőben sütve (beszélgetős fórum)
14. zena01 (válaszként erre: 8. - Andi.nagy)
2011. febr. 5. 14:47
Köszi!
13. andi.nagy (válaszként erre: 11. - Bar_byka)
2011. jan. 24. 20:54
Bocs, szívesen.
12. andi.nagy (válaszként erre: 11. - Bar_byka)
2011. jan. 24. 20:53
Szerintem az olvasztott csokival nem annyira száraz, de akkor max. tegyél bele valamivel több tejet. Remélem ízleni fog! Majd írd meg!
11. bar_byka
2011. jan. 24. 20:49
Köszönöm szépen a receptet, holnap kipróbálom. A tésztába muszáj a kakaót és a csokit beletenni, vagy anélkül is jó?
10. andi.nagy
2011. jan. 24. 20:36
Jó étvágyat! Nekünk ízlett. Bár nekem a szalagos fánk a favorit.
9. andi.nagy
2011. jan. 24. 20:35
Csokimáz: 125g vaj, 60 ml tej, 1 ek. méz, 1 tk. vanília kivonat, 125g olvasztott keserű csoki, 500g porcukor.
A cukor mennyiségét ízlés szerint lehet csökkenteni:)
8. andi.nagy
2011. jan. 24. 20:33
Átváltottam a csészéket:)
330 ml tej, 1 cs. instant élesztő, 2 ek. olvasztott vaj, 160g cukor, 2 tojás, 750g liszt, 180g kakaópor, 65g olvasztott étcsoki, 1 tk. só.
Vajat, cukor kikeverni, majd hozzá a tej, tojás és olvasztott, lehűtött csoki. Összekeverni a száraz hozzávalókat, majd keverjük lassan hozzá a nedves összetevőket. Lehet tenni hozzá lisztet, ha túl nedves, vagy tejet, ha túl száraz. Kenjünk ki egy meleg tálat vajjal, majd ebben a tésztát hagyjuk kelni 1 órát. 1 ujjnyira nyújtani a tésztát, szaggatni, majd 190 fokon kb. 7 percig sütni.
7. andi.nagy
2011. jan. 24. 20:30
Csészékben vannak megadva a mértékek, ami 250 ml-nek felel meg. (Külföldi oldalról szedtem a receptet.)
6. andi.nagy
2011. jan. 24. 20:21
Megkeresem, pill.
5. bar_byka
2011. jan. 24. 20:17
Ha le tudnád írni a receptet azt nagyon megköszönném! :-)
4. zena01 (válaszként erre: 2. - Andi.nagy)
2011. jan. 24. 20:17
Kérem szépen a receptet.
3. globus (válaszként erre: 2. - Andi.nagy)
2011. jan. 24. 20:16
Leírnád? :)
2. andi.nagy
2011. jan. 24. 20:15
Én igen, de nekem direkt ilyen receptem van. Nem a szalagos fánk receptjét készítettem így el.
1. bar_byka
2011. jan. 24. 20:13
Sziasztok! Ti próbáltatok már fánkot sütőben sütni, nem pedig olajban? Milyen lett? Nem lett nagyon száraz? Én holnap így szeretném kipróbálni a fánk készítést.
További ajánlott fórumok:
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Rántott húst készíteni sütőben?
- Hogyan süssek elektromos sütőben?
- Lehet mikrohullámú sütőben anyatejet melegíteni?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Milyen ételek főzhetők mikrohullámú sütőben?