Fakanalas csokicsoda recept
A Fakanalas csokicsoda hozzávalói:55 dkg sima liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
4 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
A mázhoz
25 dkg vaj
30 dkg porcukor
75 dkg cukrozatlan kakaópor
12 evőkanál tej
A Fakanalas csokicsoda elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük – tűpróba! A megsült süteménybe, amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz – annál finomabb lesz). Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.
Hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. nov. 14. 04:37
A fakanalas csokicsoda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.