Fáj a bölcsesség fogam, mivel tudnám enyhíteni? (tudásbázis)
Bocsi, most találtam ide vissza :p
Igen, úgy is lehet. Én azért öblögettem vele, mert a fogaim között fájt, és oda nem fért be a fülpiszka.
Hát ez nem semmi, jól megszenvedtél vele!
Köszönöm!
Én borzasztó sokat szenvedtem anno a bölcsfogammal.
Bal oldalt lent kb 8 évet. Rengeteg fogorvost felkerestem, mindegyiknek az volt a válasza: majd kibújik ha akar..
Aztán végre elkezdett kibújni, viszont nagyon sürűn vannak a fogaim, nem tudott teljesen kibújni. Kb 2 -3 havonta begyulladt, minden alkalommal fogorvos gyulladás csökkentő gézlap stb stb. Aztán az előtte 2-vel lévő rágófogam tönkre ment, kihúzattatam gondolván lesz hely kibújnia, hát nem..Mire egyszer már annyira bedurrant hogy azt hittem szájzárat kapok, alig tudtam kinyitni a szám. Hiába mosok naponta 2-3x is fogat öblögetek, egyszerüen olyan rossz helyen helyezkedik el, hogy nehéz hozzá férnem, és az íny alá bekerült étel miatt gyulladt be.
Akkor végre hajlandóak voltak elküldeni röntgenre, kiderült hogy az akkor már 3 éve kihúzott fogam fél gyökere bent maradt ami ráadásul ékeli a másik kettőt, és a bölcsfogamnak a gyökere eléggé mélyen van a csontban és ferde.
Szájsebészeten végre leégették az ínyt, kiszedték a bent felejtett fél gyökeret. Míg felül röntgen szerint egyáltalán nincs is bölcsfogam, addig a jobb oldalt mindkettő gond nélkül kibújt magától.
Amúgy csak akkor húznak bölcsfogat ha elkerülhetetlen, ha nem indokolt nem igazán húzzák ki. A te esetetben az ínyt kellene felnyítni, leégetni, mint nálam, ha továbbra se tud kibújni rendesen magától.
Mindenképp használj sok szájöblítőt,a kamilla is jó mivel gyulladás csökkentő.
További ajánlott fórumok:
- Kérlek segítsetek nagyon fájnak a lábaim álló munkát végzek, jövök-megyek, mivel tudnám enyhíteni?
- Bal oldalt lent nő a bölcsesség fogam, iszonyatosan fáj és narancs nagyságúra van dagadva az arcom :-(
- Jön a bölcsességfogam és fáj. Mit lehet tenni hogy ne fájjon vagy legalébbis kevésbé.
- Kiműttessem a bölcsességfogam vagy ne?
- Mi lehet az oka, hogy felnőtt koromban mozdulnak el a fogaim? Egy bölcsesség fogamat már kivették. De most is napról- napra kuszálodik el!
- 9 hónapos kisfiamnak torokgyulladása van, már két éjjel nem aludt. Milyen házi gyógymóddal tudnám enyhíteni a tüneteket?