Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Jön a bölcsességfogam és fáj. Mit lehet tenni hogy ne fájjon vagy legalébbis kevésbé. fórum

Jön a bölcsességfogam és fáj. Mit lehet tenni hogy ne fájjon vagy legalébbis kevésbé. (tudásbázis)

23. Kápé
2011. máj. 4. 12:13

Nekem ők szedték ki a múlt héten és semmit nem éreztem!

www.fogorvoscenter.hu

2010. máj. 14. 21:42
az fájni is fog még rendesen ki nem jön nekem korán ki kellet huzatni
2010. máj. 14. 17:09
Sziasztok!Bár régen írtak már ide,de én is jelenleg szenvedek vele!:S
2009. nov. 11. 12:25
Nekem félévente egyszer egy hétig el kezdenek jönni, aztán semmi... Ezeket a fájásokat enyhítem én is fájdalomcsillapítóval, meg egy Paradontax nevű fogkrémmel. Ez érzékeny ínyre való eredetileg, de tartalmaz olyan növényi kivonatokat amik csökkentik a fájdalmat, és egy kis időre érzéketlen is lesz az ínyem... Így esténként el birok aludni :)
2009. jan. 13. 09:26

Jó pár éve tudtam,hogy ki kell szedetnem mind a 4 bölcsességfogamat, mert rossz irányba nőnek és helyük sincs.Én is az altatást tartottam a "legkíméletesebb" megoldásnak.De egy fogorvos figyelmeztetett, hogy egy jó szájsebész érzéstelenítéssel is úgy kiszedi,hogy nem érzek semmit és utána is minimális a fájdalom.Altatás közben biztos nem érzek semmit, de ha hentes módjára dolgozik a doki, ébredés után napokig megőrülhetek a fájdalomtól.

Dr. Fodor Attilát ajánlotta, a Semmelweis egyetem szájsebészeti klinikáján dolgozik.

Tegnap volt az első műtétem, aholis a baloldali 8asaimat kiszedte 20perc alatt minden fájdalom nélkül /csak feszítést éreztem/.Még tegnap bedagadtam /Brad Pitt álkapcsom van/, 5óránként Cataflamot szedek és lekopogom, semmi bajom.Igaz fáradékony vagyok és a dagadás nagyon feszül de fájdalmat szinte egyáltalán nem érzek.

Tehát van abban valami, hogy minden a szájsebészen múlik.

Bátorság sorstársak!!!! :)

2009. jan. 9. 17:22
Nekem is jön a két alsó bölcsességfogam. Már talán 2 éve érzem, hogy feszít (úgy kb.2 hónapban egyszer néhány napig), de még csak 2-3 hónapja láttam meg először a tetejét.
2009. jan. 9. 15:31
nekem a cataflam meg a panadol extra segített. az igaz, hogy csak ideig-óráig, de jobb, mint a semmi..amugy a svédcsepp is csodákra képes:)
2007. dec. 29. 11:07
pálinka
15. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 11. - 8565183eb5)
2007. dec. 29. 10:55

Azert huzatom ki, mielott kivarnam, hogy begyulladjanak, megromoljanak, mert nem art, ha hat az erzestelenito, mialatt kiszedik. Ha begyullad, akkor lottek az erzestelenitesnek.

Egyebkent meg nincs rajuk szukseg, viszont szinte biztos, hogy problemat fognak okozni, azt pedig nem szeretem a szamban. Utalom, ha a szamban nincsen minden rendben.

14. 8565183eb5 (válaszként erre: 13. - Emagdi)
2007. dec. 28. 11:08
Már nem fáj szerencsére. 3napig fájt csak. Ferdén jön az a gond szerintem. De nem akarom hogy kihúzza. Félek a foghúzástól. Régen húztak 2fogamat. Az elsőt 14évesen.(lyukas volt) Azóta odafigyelek nagyon. A másik fogamat pedig ingyulladás miatt.
13. emagdi
2007. dec. 27. 14:49

mindenképpen meg kellene látogatni a fogorvost.

de addig is: cataflam (ha van otthon), az elég erős, a fogfájást is csillapítja.

jobbulást! (de tényleg menj el fogorvoshoz, még ha jövő hétre el is múlik a fájdalom)

2007. dec. 27. 14:24
Saridon!
11. 8565183eb5 (válaszként erre: 10. - 1a50c86bb0)
2007. dec. 27. 14:18

Ki szedeted egyből úgy hogy nem is szuvas meg semmi?

Nekem kinn van már csak ferdén is jön azért fáj. Még nem nőtt ki teljesen csak kb félig.

2007. dec. 26. 22:04

Fel lehet vagatni az inyt es akkor konnyebben tud kibujni.

Szerencsere 3-tol mar megszabadultam, amint kidugtak a fejuket (ezt tanacsolom egyebkent mindenkinek, mert ha begyulladnak, akkor ronda dolgokat tudnak produkalni a szervezetben raadasul ez a fog van legkozelebb az agyhoz es a legromlekonyabb is), a 4. pedig most kopogtat, neha erzem (tenyleg szakaszosan no a piszok :)), allati boldog vagyok miatta, de amint kidugja a fejet, rohanok kioperaltatni.

2007. dec. 26. 19:12

A fogorvos rá tud segíteni, azzal hogy felvágja az ínyt hogy jobban ki tudjon bújni a fog.

Nekem már 2 kinőtt, de semmi gondom nem volt vele.

2007. dec. 26. 19:02

A jéger bevált. Az volt itthon pálesz nem .

Most 1-2 hónapra lehet megint leáll a növekedése.

2007. dec. 23. 13:18
vegyél a patikában DENTINOX N krémet, a babáknak is azt használják fogzáskor, lidocain van benne, borsónyít kenny az ínyedre, hamar elmúlik a fájdalom, és kitartás!!
6. lill
2007. dec. 23. 12:43
az enyémeket sajnos sebész műti majd ki, de ezt a karácsonyos, szilveszteres, vizsgzázós időszakot túl akartam élni és csak utána belevágni. addig, ha az idő változik és "bedurran" a fogam, 2 cataflam és minden oké, vagy gy kis jeget még rá..
2007. dec. 23. 12:26
Nekem a Corsodyl szájöblögető vált be!!!
2007. dec. 23. 12:01
A legjobb fájdalomcsillapítót a fogorvosod tud neked , ez pedig nem más mint a foghúzó. Ezután csak már fantom fájást érezhetel.
3. Nike
2007. dec. 23. 11:18
Egy kis házipálinka csodákra képes:)
2. lill
2007. dec. 23. 11:07
nekem is, nekem is :o(((
2007. dec. 23. 11:04
Jön a bölcsességfogam és fáj. Mit lehet tenni hogy ne fájjon vagy legalébbis kevésbé.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook