Fahéjas gyümölcsleves recept
30 perc
A Fahéjas gyümölcsleves hozzávalói:
1 édes alma
1 körte (nem túl lédús, mert azt nem lehet szeletelni)
1 barack (szintén nem túl érett)
pár szem szőlő (fehér vagy piros, bármelyik megfelel)
1 csapott kévéskanál fahéj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt a habaráshoz
A Fahéjas gyümölcsleves elkészítési módja:
Az almát, a körtét és a barackot megtisztítjuk, leszedjük a héjukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A szőlőt szintén megtisztítjuk, leszedjük a száráról. Amennyiben nagyon nagy szemű a szőlő, akár félbe is vághatjuk. A szőlő és a barack kivételével a többi gyümölcsöt egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi épp ellepi. Majd az első forrás után beletesszük a maradék gyümölcsöt, illetve a cukrot és a fahéjat. Ezután a levesből kimert 1 merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik. Lehűtve tálaljuk!
Gyümölcsből bármit használhatunk, csupán ízlés (és évszak) dolga! :)
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 25. 15:32
A fahéjas gyümölcsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.