Fagyasztott húst, hogy kell jól elkészíteni? (tudásbázis)
13. migerben (válaszként erre: 1. - ~Zselyke~)
2013. nov. 26. 19:07
Ha jól olvastam, akkor kiolvasztottad a húst, és még így is sok levet engedett.
Ha sütőzacskóban sütöd, akkor kevesebb lé marad alatta. Ha tepsiben, fólia alatt és nagyon sok levet enged (a pulyka és a csirke hajlamos rá), akkor mikor leveszed a fóliát, akkor szedjél le a levéből is. A legjobb viszont a sóágyon sütött csirke, ott semmi víz/zsír nem marad alatta.
12. kattyus (válaszként erre: 11. - Bnedora)
2013. nov. 26. 10:35
Tényleg enged vizet, ezért én szűrő tálban szoktam olvasztani. Szépen lecsepeg alóla a víz, mire kiolvad.
11. bnedora
2013. nov. 25. 22:19
Én, este szoktam kivenni a fagyasztóból, és az kb. másnap délelőttre enged fel teljesen. Persze függ attól, hogy milyen húsról van szó. A csirkemell előbb felenged, mint a sertés- v. marhahús. Minden fagyasztott áru enged vizet.
10. ef28dc56be
2013. nov. 25. 16:24
Még előző nap reggel kiveszem a fagyóból és felrakom a normál hűtőbe. Majd másnap reggel, ha még kell, akkor kirakom a konyha asztalra, ha teljesen kiengedett, akkor besózom és azok után kezdem el sütni.
9. 408020f45e (válaszként erre: 1. - ~Zselyke~)
2013. nov. 25. 16:23
A fagyasztott húst ugyanúgy kell elkészíteni, természetesen előtte teljesen ki kell olvasztani. Én előző este sztam kivenni a fagyasztóból és egész éjszak olvad, szobahőmérsékleten. De van a mikrónak is ilyen funkciója, az gyorsabb.
8. ca728c0145
2013. nov. 25. 16:22
Én is azt tapasztaltam, hogy a fagyasztott dolgok (legyen az hús, vagy bármi más) vizesebbek a frissnél, mert a fagyás közben "megszívják" magukat és a jégkristályok megkötődnek, ezekből lesz a plusz víz a kiolvadás után, a hús rostjai között. Ezért kb. fele annyi vizet öntök a hús alá, mint a frissnél.
7. Highlander73
2013. nov. 25. 16:18
Ki kell olvasztani teljesen-lehetőleg szobahőmérsékleten-utána kezdheted főzni/sütni!
6. patapucs
2013. nov. 25. 16:17
Sütés elött szúrj bele pld egy kést.
Ha jeges, érezni fogod, hogy olyan "recsegős" a hús.
5. Libus2000
2013. nov. 25. 16:17
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Fagyasztott hús fagyasztóból ki, meleg vízbe be. Amikor teljesen kiengedett, akkor kezdődik a főzés ugyanúgy, mintha friss hússal dolgoznánk. Ennyi.
4. Macika71
2013. nov. 25. 16:14
Elöször meg kell varni, mig a hus kiolvad, csak utana lehet nekiallni sütni, fözni!
3. andi6020
2013. nov. 25. 16:14
Őszinte leszek, nem értem a kérdést.
2. Rozália
2013. nov. 25. 16:11
A fagyasztott húst én legvégső esetben meleg vízben szoktam felengedtetni. Nem fagyosan teszem a sütőbe, vagy bármelyik ételhez.
1. ~Zselyke~
2013. nov. 25. 16:10
fagyasztott húst (alsó comb) készítettem valamelyik nap egy jénaiban és bár azt hittem kiolvasztottam annyira tocsogott a vízben , pedig miután levettem a fóliát 20 percig hagytam. Mit csináljak, hogy ne "ússzon a lében". Köszi a tippeket! :(((
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Hogy szoktátok elkészíteni a fagyasztott halat? Kiengeditek mielőtt fűszerezitek/sütitek vagy fagyosan?
- Szarvas pörkölt elkészítése előtt kell pácolni a húst?
- Mitől ropogósabb a boltban kapható fagyasztott sült krumpli, mint a frissen elkészített?