Mitől ropogósabb a boltban kapható fagyasztott sült krumpli, mint a frissen elkészített? (tudásbázis)
Akkor sem lesz fonnyadt a sültkrumpli, ha előtte megsózod az olajat, mert általában sózás után "esik össze"...
Érdemes kipróbálni... És ha előtte kicsit megfőzöd, akkor lesz igazán fincsi.
A normál krumpli is fincsi ropogós tud lenni, csak sültkrumplinak való krumpli kell hozzá és persze nem az, hogy megveszünk egy hatalmas zsákkal és egész télen azt esszük, hanem mindig friss kell, mert csak egyre puhább lesz.
Krumpliból sok féle van, tényleg nem mindegy, hogy melyiket mire haszánálja az ember. Természetesen az áruk is különböző, ami sültkrumplinak való, az elég drága.
De általában olcsóbb a félkész és egyszerűbb is. :D
Egyébként a jó sültkrumpli készítéséhez nem csak a megfelelő krumpli kell, hanem pucolás és felszeletelés után meg kell mosni, majd alaposan megszárítani, majd elkezdeni kisütni, félkész állapotban kivenni, hagyni kihűlni, majd újra sütni. Így lesz az igazi. De kinek van erre ideje? Nekem tökéletesen megfelel az, amit csak ki kell önteni a zacsiból.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Hogy szoktátok elkészíteni a fagyasztott halat? Kiengeditek mielőtt fűszerezitek/sütitek vagy fagyosan?