Ezt a masszát hogy hívják? (tudásbázis)
A sörben sült csirke is nagyon finom, attól sem lehet berúgni:)
{mondjuk sütés közben olyan kocsmaszag van a konyhában hogy csak na, de valamit valamiért:D}
ha elpárolog a sőr belőle akkor jó :)
akkor sörrel készítem.
Szerintem nem, ezért is hívják sörtésztának:)
Sülés közben elpárolog a sörből az alkohol, ha ez a gondod vele!
Itt megtalálod a receptjét a masszának. Valahol van egy szóköz, azt töröld vissza, hogy bejöjjön az oldal.
Esetleg a sörtésztára gondolsz?
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 dl sör
3 tojás
0,5 dl olaj
kevés só
Elkészítés:
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget. Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.
és kb arány??
(tudom hülye kérdés,de mégis )
anno régen már csináltam de most nem jut eszembe h hogyan is kell.elvileg olyan mint a palacsinta tészta amiben meg forgatom a dolgokat és már süthetem is.
Aki tudja h hogy is van ez írja le nekem előre is köszönöm mindenkinek!