Házi ketchup készítésénél hogyan kapok sűrű masszát? (tudásbázis)
6. Zsozsozso101 (válaszként erre: 5. - Georgina319)
2015. aug. 27. 16:13
Hú, ez jól hangzik :)
Köszi!
5. Georgina319
2015. aug. 27. 11:30
4 fej hagymát felaprítani, 15 percig olajon fonnyasztani
2 teáskanál édesköményt, 2 csapott evőkanál koriandermagot, 4 szem szegfűszeget mozsárban összetörni, a hagymához adni.
2 ujjnyi gyömbért, 4 gerezd fokhagymát, 1-2 chilipaprikát felszeletelni-aprítani, a hagymához adni.
Csipet só, bors, 1 kiló paradicsom, egy csokor bazsalikom szára bele
1 liter olasz paszírozott paradicsom, 2.5 dl vörösborecet, 20 dkg barnacukor bele
Összefőzni, rotyogtatni (kb. 30-40 percig)
Bazsalikom leveleit is felaprítani, beletenni
Robotgépben pürésíteni
4. Zsozsozso101
2015. aug. 27. 10:53
Sziasztok!
Bevált receptet kérhetek? A fűszerezést mindig elcseszem...
3. marlenka70
2015. aug. 19. 14:15
Én botmixerrel pürésítettem és a levét is el kell főzni amíg megfelelő lesz az állaga.
2. Georgina319
2015. aug. 19. 09:44
Turmixold össze a masszát, és szűrd át. Főzd addig, ameddig be nem sűrűsödik.
1. blue24
2015. aug. 19. 09:37
Házi ketchup készítésénél hogyan kapok sűrű masszát, az enyém darabos és nem lehet pl a virslivel felszedni?
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Gyógyiszapot keresek, házilagos arcpakolás készítéséhez, hol kapok ilyet? Valakinek van tapasztalata iszappakolásról?
- 150 gramm marcipánmassza kb. mekkora tortára lehet elég, kapok-e ilyen masszát a Tescoban, Sparban?