Ezer éve nem tornáztam, de most újra szeretnék! Hogyan vágjak bele? (tudásbázis)
Én sosem hívtam tornázásnak, számomra az a tornaóra-gimnasztika. :D
Sok jó videó van, ingyen letölthető vagy elérhető, és el sem kell menni otthonról. Rövidebb is, hosszabb is...a lényeg, hogy csinálni kell.
Van ám Leslie Sansone is... :D Az egy mérföldes "táv" csak 20 perc, és ki se kell lépni otthonról!
Szia!
Kb. 10 éve kimaradt az életemből a torna.
Most kezdtem 2 hónapja, én szobabringával kezdtem, 10 perccel indultam, és fokozatosan minden nap +5 percet teszek hozzá, napi 50 percig mentem el.
És heti kétszer pilates (kezdő).
Ezek nem strapálnak le így elsőre, és jólesik.
Szia!
Én javaslom Neked a gyaloglást kezdésnek, hogy megszokja a szervezeted a mozgást. Mindig egy kicsivel többet. :) Én is anno mindig tornáztam, de egy jó ideje nem. Gyaloglással kezdtem és tegnap kezdtem ismét a tornát. Béres Alexandrára szoktam tornázni, de tegnap egy 40 perces DVD-t vettem elő. Tegnap éreztem úgy először a sok kihagyás után, hogy jól fog esni ha elkezdem a tornát. Már kezd érződni az izomláz is, nem tudom mi lesz délután, vagy estére. Na, de megérte. :D
Ha a tornánál döntesz akkor kezd heti kettővel és mikor már erőt érzel magadban akkor növeld a heti adagot. :)
Sok sikert és kitartást kívánok! :)
Nem olyan válaszra várok, hogy mozdulj meg!
Szeretném jól felépíteni, nem túlterhelni magam stb.
Milyen fajta mozgással kezdjem?
Mennyi ideig?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Most ezért legyen rossz a lelkiismeretem?
- Most kezdjük a bölcsit. Viszont jövőre megszületik a kistesó, ezért kislányomat ki fogják rakni a bölcsiből.
- Most vajon érez többet a kollégám és ezért kerül?
- Eltört a nagylábujjam.Eddig heti 3-4-szer tornáztam a fogyásom érdekében, most + kímélnem kell a lábamat(3hétig).Mit tegyek, hogy ne hízzak?
- Tönkre ment a csukló izületem ezért műteni kell.Elvágják majd bevasalják. Vagyis lefixalják. Szerintetek erre fizet a Biztosító?
- Este lusta voltam és nem tornáztam.