Ez Skype vírus lehet? Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
Érdekes,a fiam asztali gépét nem fertőzte meg.
Pedig itt is megnyitottam a linket:O
Be van kapcsolva a skype,már két órája,és eddig nem küldte tovább az ismerőseimnek.
Átfuttattam a víruskeresést,egyet talált,ami törölve lett.
MBAM= Malwarebytes Antimalware, nem vírusírtó csak kisegítőnek jó, azt nem tudom hogy a comodó mellé feltenni Mbamot érdemes-e, úgy értem hogy összekapnak-e azt nem tudom...
Online scanner csak azért jó mert átnézi úgy is a géped hogy van fenn vírus írtód, de utánna érdemes letörölni mikor kell felrakod újra én ezt szoktam csinálni
sajnos sokan nem értenek a vírusírtáshoz, ha csinálnám meg gazdagodnék belőle :D // alkalmanként mondjuk 2000 ft-ért vállalnám el, ha sűrűn hozzák a gépet akkor 1000 ft/alkalom akkor is meg gazdagodnék belőle :D
Az onlány vizsgálat nálam is egy óra hosszat tartott, pedig csak 6Gb kb a WIN pariciom
Ha meg egyben van a C: meghajtó végignézi az egészet
Az MSE-vel itt valamely Tudásbázis topikban kinlódott valaki
Ráragadt teljesen :)
A virustotal csak kiirja hogy fertőzött vagy sem, az nem pucol semmit
Na,rámentem a megtisztításra-három vírust talált,az egyik a Trójai-gondolom ez lehetett,amit tegnap beszedtem :O
Újraindítottam a gépet,és most nem írta ki,hogy fenyegetettség lenne.
Még nem merem letölteni a SKYPE-ot:oo
Most tart kb. a felénél,és azt írta ki,hogy az előzetes vizsgálati eredmények szerint kártevő,vagy potenciálisan nemkívánatos szoftver lehet a rendszerében-a vizsgálat befejezésekor megtekintheti az elemeket:oo
Mi a teendő ilyenkor?
MSE Microsoft
Sőt, az Avira kikapcsolódott és nem lehetett visszakapcsolni
Ujra kellett telepiteni
Tegnap direkt letöltöttem azt a fájlt és megnyitottam
Elinditottam a Skype-ot és felsirt az Avira, de nem tudta törölni
Elküldtem a fájlt a virustotal.com -ra és féregnek minősitette
Aztán meglátogattam a trendmicro.com oldalt és onlány átnézte a gépet, meg is találta
A System32 mappában lett egy dll fájl
A gép ujrainditásával tudta kiírtani
milyen vírusírtó van a gépeden??
sajnos kicsit csalódtam a fizetős vírus ölőkben, 1x vettem meg a gdatát olcsón, de azóta mást használok, most comodót használok, kinek mi válik be
szia, linket nem kellett volna ide beirni, nem tudom hogy pontosan irtad-e le a linket, igen sajnos igaz én így kaptam be valamit úgy hogy Norton Internet Security volt a gépemen fenn és frissítve, és be is volt kapcsolva, ugyan blokkolta a vírust de antivirus oldalak mint pl: Nod, Norton nem jöttek be, letöröltem a Nortont feltettem a comodót, comodó segített rajtam, aki kap olyan linket ne menjen rá!!
remélem segítettem
Azt kifelejtettem, hogy
- hiába installálod újra a skype-ot, ha nem szeded le előbb a vírust, akkor újratelepítésnél ugyanúgy visszarakja magát.
- amíg nem csináljátok meg, amit a srác mond a videón, addig küldözgeti magát a vírus skype-on minden ismerősötöknek.
Szia!
Itt elmondja/megmutatja a srác, hogy hogyan kell leszedni ezt a vírust: [link]
az fontos, hogy utána tegyetek fel egy NOD32-t, akár próba verziót, Kaszperszki is megtalálta, de pl. a Microsoft nem.
Ez egy olyan vírus, ami beépíti magát a gépindító sw-ek közé, tehát először szed ki a skype-ból (a srác szerint), és utána rögtön a gépről is.
Tapasztalat :) vagy inkább :(
Próbáld ki ezt a programot!Nekem fizetős Kaszperszkim van,mégis kettő darab elbújt kártevőt talált !És az ingyenes verziót használtam!
Azzal nem sokat segitettel, hogy aSkype-ot kitorolted, a virus csak a gepedben maradt meg.
Vannak olyan Virusok amit Tojai Lo nak hivnak. Az beleteszi magat a winchesteredbe, es amikor bekapcsolod, akkor ujra beistallalja magat a mukodok soraba, es ujra kuldozgeti (az enyem husz percenkent mindenkinek aki a cimlistamon rajta volt elkuldte a virus magat). Van ingyen virus irto, amelyik megkeresi a Trojai lovat is pl. AVAST, Super Anti Spyware Free adition nevuk. De hagyd, hogy az egesz Winchesteredet vegig nezze, ne csak a rovid, gyors vizsgalatot tedd meg rajta.(amikor keresi a virust, kiirja hogy mit talalt, es ha nem talalta meg, ujra kerestesd vele)
Nekem is volt, nekem a harmadik virus irto, a Super Anti Spyware program talalta meg es irtotta ki. Mind ingyenes virus irtok voltak, innen az Internetrol.
További ajánlott fórumok:
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy a skype beszélgetésnél ne legyen ott a párom anyukája?
- Mit tegyek? Hogy lehet ezt elfogadni, magamon?
- Mit tegyek, ha büdös a munkatársam? Nem biztos, hogy a fürdés hiánya miatt, lehet, hogy alapszag!
- Hogyan lehetne megakadályozni, hogy tönkretegyék az esküvőnket?
- Nod32 talált egy vírust, a karanténból lehet törölni, vagy mit tegyek vele?