Ez normális szakítás után? Mit csináljak? Segítsetek! (beszélgetős fórum)
Van igazság abban, amit mondasz.
A kulcsszó a később.
Meg ugye nem mindegy az sem, hogy hogyan és miért ért véget.
Erre nem is gondoltam, hogy mire jó a fájdalom. Furcsa elgondolás, a legtöbbeknek a fájdalom az kellemetlen, nekem is.
Az első szerelem az meg a leggyönyörűbb dolog kellene hogy legyen a világon, minek azt fájdalommal helyettesíteni? Ez is furcsa elgondolás. Rossz emós lenne belőlem.
Nálam ifjúkori “megtévedés”, depresszió volt az oka, az “első igazán nagy szerelem”.
Szerencsére a barátaimnak sikerült kihúzni, szakemberhez nem kellett fordulni.
A fájdalom “terel”. Ha fáj, érzed, hogy élsz.
Ó. Nagyonis gyakori dolog lehet ez. Te is? Én egyszer sem tudnám megtenni, nemhogy még a sebeket felnyitogatni... A gondolattól is rosszul vagyok.
Szegény meghalt barátnőm lánya vagdosta magát, ilyen emós fekete cuccos kis csaj, motoros banda tag meg minden. Huszonéves, de még életében nem dolgozott, kószál a motorosokkal, övé a világ. az ember azt hinné, hogy ekkora szabadság bárkit boldoggá tesz, és nem.
Attól függ, milyen mélyre vág.
Ha nem annyira, akkor idővel elhalványul.
Én többször “átmentem” az alkaromon, hónapokon keresztül. Amikor kicsit gyógyult, ismét felnyitottam a sebeket.
Mára mégsem látszik, csak ha az ember nagyon figyeli, és tudja, mit keressen.
Igaz, ennek több, mint 15 éve.
A gyerekeknek pedig meg lehet mondani, hogy “anya beteg volt”.
Az első lépést megtetted. Felismerted, hogy nem jó ez így, és változtatni akarsz.
Többen mondták: fordulj szakemberhez.
Ne félj segítséget kérni ott is.
Voltam én is hasonló helyzetben egyszer.
A kezemen mai napig “látszik” egy bekarcolt név halványan.
Ha gondolod, írj akar pm-et is.
A 14. hsz-ben említett könyvet olvastam, ott önmagát hibáztatta a lány, úgymond büntette magát és megtévesztésbőla a hüvelyét is megsebezte, hogy azt higgye a fajtalankodó, hogy menstruál.
Sosem értettem ezt a vagdosás dolgot. Rengeteg fiatal, 12-14 éves csinálja. Miért? Mi ebben a jó? Azt nem kérdezem, hogy mi értelme van, mert nyilván semmi.
De te felnőtt vagy, talán jobban ki tudod fejteni, hogy miért csinálod, hogy jutott ez eszedbe.
Szia.
Leírásod alapján sajnos pánikbeteg vagy és nem tudod a stresszt változást feldolgozni egyedül. Kérlek menj orvoshoz ez rosszabb lesz így.
Nem szégyen hogy ilyen állapotban vagy segítség kell mindenképp
Tud segíteni egy jó pszichiáter.
Egy önéletrajzi könyv írója (Sophie Andrews A megsebzett) is hasonlóan vagdosta magát, kijött belőle, de csakis segítséggel tudott és akkor amikor megért a változni, változtatni akarásra.
Gyógyulj meg minél előbb!
Azonnal menj pszichiáterhez és pszichoterápiára! Az már nagyon jó dolog, hogy ide írtál, akkor ki akarsz kerülni ebből a helyzetből.
Sokan vagdossák magukat, nem vagy ezzel egyedül, de nem mindenki képes segítséget kérni.
Nem telik el úgy nap, hogy ne vagdosd magad?
Hhhhhol? Hogyan?!? Ezek ilyen felületi karcolások? Az előző napiakat előtte vagy utána lekezeled Betadinnal? Aztán leülsz kérdést feltenni a hoxán?
Szüleid, munkatársaid, ismerőseid nem kérdezik meg, hogy mi ez a kaparászás rajtad?
Valami értelmesebb célt tűzte ki minden napra.
3 éve én is ilyen állapotba voltam mint te.A doki meg a baràtaid segíteni fognak.Ha szeretnél gyógyszert akkor pszichiátriára menny.Nem kell beutaló hozzá.
Jobbulást!Vigyàzz magadra!Ha van kedved irj nyugodtan
Menny el Pszichológushoz!
Segíteni fog.
Egy pasi se ér annyit,hogy bajod legyen.
Még sok-sok szép dolog vár az életben 😊
Jajjj,orvost de gyorsan!
Neked nem ez az ember a társad!
További ajánlott fórumok:
- Miért lesz a kéztörlőn koszfolt ott, ahova beletöröljük a kezet? Mosás után is ronda ott. Mit csináljak?
- A kisafiam tegnap délután össze-vissza evett mindent és most hányt illetve megy a hasa, mit csináljak?
- Mensi után 2 nappal a teszt nega lett, csináljak még egy tesztet pár nap múlva, vagy kizárható a terhesség?
- Szakítás után meddig normális haragot érezni?
- Mit csináljak, hogy ne tegyem tönkre magam a szakításunk miatt?
- Terhességmegszakítás után meddig normális az enyhe barnás vérzés, és az alhasi görcsök?