Ez a vegetarianizmus? (tudásbázis)
igen, végülis előtte ilyen szinten nem undorodtam a hústól, mint a kérdező, mert volt, amit megettem (pl a téliszalámi meg a virsli), bár sosem szerettem.
most már nyilván nem bírom a szagát sem.
legalább spórolsz,drága a hús:D
Akkor viszont Nálad ez nem "undor" miatt jött,mint a kérdezőnél
egyet értek Veled teljesen!:)
Te is így egyik napról a másikra hagytad abba?Mert Nála azért fura,hogy így hirtelen nem kívánja
igen, igazad van.
csak ismerve az egészségügyet, amíg nem folyik belőled a vér nagy sugárban, addig nem igen vesznek komolyan, még magánrendelésen is azt gondolja a doki, hogy na megint egy újabb hülye (persze ott legalább úgy csinál mintha foglalkozna a dologgal, másképp nem tudná felvenni a zsetont:) :S
szerintem túlnyomórészt igen, valamilyen elvi megfontolás alapján.
végülis aki nem elvi megfontolás (döntés) alapján nem eszik húst, azt én nem is nevezném vegetariánusnak, mert csak szimplán nem szereti a húst, és ezért nem eszi. (én is így vagyok ezzel)
de nem hiszem hogy ez betegség lenne, egész egyszerűen csak így van, és kész :)
szerintem érdemben úgysem fognak neki tudni mondani semmit, valószínű nem is fognak vele komolyan foglalkozni :(
de persze próbálkozni lehet, gyakorlatilag bármelyik orvosnál, akár egy komplett kivizsgáláson végig lehetne menni, ha van rá ennyi ideje meg energiája.
szerintem pont azt fejtegetjük pedig ami a kérdésed volt, hogy vajon beteg vagy-e vagy vega :)
(még mindig nem értem pontosan, hogy mire szeretnél kilyukadni, vagy hogy mit vársz a fórumtól :)
pszichés összefüggésre még nem gondoltál?Mivel írtad,hogy rögtön szülés után jött elő,talán az is lehet
Magánban nem tudsz elmenni egy belgyógyászhoz mondjuk,aki elküldene egyéb vizsgálatokra,ha szükségesnek látja.
Vagy esetleg a nőgyógyászodat is megkérdezhetnéd,hátha hallott már ilyenről,vagy tud ajánlani vmit,hogy hova menj
ha így van, logikailag akkor sem támasztja alá az állításod :)
de elhiszem, hgoy az egyébként étkezési zavarokra hajlamos emberek esetleg a vegetarianizmust is kipróbálják (gondolom sok más mellett). ettől még nem válik a vega táplálkozás az étkezési zavar okává.
meg amúgy sem célszerű általánosítani, mert nagy a tévedés esélye:)
Szia!
Van egy betegség(gyomor),ami húsundort okoz,tehát mindenképp kérj egy vizsgálatot,de remélhetőleg nincs semmi baj!
Egyszer én is így jártam,4 évig nem is ettem húst,csak a hal csúszott le,de már évek óta ismét szeretem:)
de nem értem milyen tapasztalatra lennél kíváncsi:)
én is undorodom a hústól, igaz még gyerekfejjel jöttem erre rá, nem felnőttként.
szerintem ne foglalkozz vele sokat, egyél azt, amit a szervezeted kíván :)
További ajánlott fórumok:
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- Lehetek így valaha is vegetáriánus?
- Tenyleg divat lett a vegetarianizmus? Te miert lettel vegetarianus?
- Mi a véleményed azokról a vegetáriánusokról, akik leállatkínzózzák a húst evőket?
- Mi a véleményetek a vegetáriánusságról?