Étrendkiegészítők, gyógyteák TEÁOR számai (beszélgetős fórum)
Szerintem célravezetőbb egyeztetni azzal, akinél a tevékenységet az ember bejelenteni köteles, ill. aki ellenőrizni fogja, mint egy google-huszár véleményére adni, aki szerint a gyógyteáknak és a gyógynövényeknek semmi közük egymáshoz.
Részemről a vita lezárva :o)
A homeopátiás szerek tényleg gyógyszerként vannak törzskönyvezve, egy külön rájuk vonatkozó szabály alapján.
De itt tápkiegészítőkről volt szó. Nem is gyógynövényekről, és nem is gyógyhatású készítményekről.
Más a jelölési kötelezettség, más az ellenőrzési gyakorlat, van külön gyógynöv. kereskedő képzettség; és pl. a homeopátiás szerek gyártásnál gyógyszer besoroláshoz tartoznak annak ellenére, hogy személy szerint te humbuknak tartod.
Ettől függetlenül ki lehet dobni a kukába a véleményem.
Miért lóg ki? Táplálék kiegészítő, gyakorlatilag táplálék.
Semmi esetre sem gyógyszer.
Mérget nem vennék rá, de szerintem ez kilóg az egyéb élelmiszerből.
Az ügyvéd is tud segíteni, vagy bármelyik érintett hivatalt is megkeresheted.
A 4791 szám mindenképpen kell. Plusz a termékkörre vonatkozóan is kell, ha jól tudom. Én is az egyéb élelmiszerre gondoltam még...
köszi
Vagy ez:
4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem
Szerintem ez jó lehet:
4729 - Egyéb élelmiszer-kiskereskedelem
Sziasztok
Aki nagykertől vásárolja ezeket a termékeket és webáruházban értékesít, milyen teáor szám alatt csinálja? Úgy értesültem, hogy az étrendkiegészítőknek nincs saját teáor számuk.Ilyenkor mi a helyzet?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt?
- Mik a tapasztalatok a BeSlimmer étrendkiegészítőről?
- FLAVAN max. Vannak tapasztalaitok ezzel az étrendkiegészítővel kapcsolatban?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Ki milyen gyógyteákat iszik?
- Ilzsu étrendkiegészítő vagy Béres csepp?