Ilzsu étrendkiegészítő vagy Béres csepp? (beszélgetés)
Én is egészségügyi dolgozó vagyok, ezért tökéletes rálátásom van arra, hogy miként működik az egészségügy.
És az is biztos, hogy az onkológusok vagy nem mernek, vagy nem akarnak javasolni semmit, a legjobb eset az, ha nem támogatja, de nem is ellenzi.
Épp ezért nehéz a laikus és megrettent betegeknek megtalálni a megfelelő utat.
Vannak, akik kapkodnak fűhöz-fához, mindenfélét felvásárolnak, lehet, hogy egyik szerrel ütve a másik hatását .... Nagyon nehéz dolog ez.
Tényleg nem tudni, hogy ki hogyan reagál vagy nem reagál, de a semminél szerintem a valami mégiscsak több.
És a legfontosabb, amit a záró mondatodban írtál.
Amúgy barátnőm mélyen titkolta az orvosa előtt, hogy szed "étrendkiegészítőt", főleg azért mert aki összeállította neki, őt a szakma egy része kuruzslónak tartja. Nem tudni, hogy ha nem szedett volna semmit akkor hogy reagált volna.
Neki annyit mondott az onkológusa, hogy nem kell bedőlni a reklámoknak, egyik sem csodaszer, ha szed valamit szed ha nem nem.
Szerintem - így kívülállóként - a legfontosabb bízni önmagadban és az orvosodban.
Én ennyire nem vagyok járatos a gyógyszeripar ténykedéseiben, csak egyet tudok, hogy 5 hónapon keresztül kaptam kemot, a liposzómás C vitamint és a Supradynt szedtem közben.
Végig tökéletes volt a vérképem, és dolgoztam.
Ezért mertem bátran ajánlani, nem csak blöffölni :)
Orvosok és gyógyszerészek nagy számban fordulnak elő családban, illetve ismerősök között. Sajnos ez van. De örülök, hogy neked valami használt. Mert nem ezek.
Elég megnézni, hogy mennyi bírságot kap pl a Novonex a hazugságaiért, persze a nyereséghez képest elenyésző.
Nem tudom. Az én barátnőm eszméletlen dózisban tolta a C-vitamint, a vasat picit túllőtte, abból vissza kellett vennie, de a C vitaminért nem szóltak. 4 "koktélból" kapott 4-4 darabot, igazából az utolsó 4 viselte meg, az volt a legerősebb. De pl nem fogyott -igaz étvágya nem volt, de evett - és emellett 50 ember közé járt dolgozni és nem adta meg magát az immunrendszere.
Barátnőmnek egy gyógyszerész ismerőse rakta össze az "kemos-étrendkiegészítőt" (teljesen ingyen) mindvégig tökéletes volt a vérképe
Te tapasztaltad?
Mert én igen.
Az lesz :)
A D-vitamint már kiírta az orvos, azt már szedem. Mondom én egyedül a magas dózisú C vitaminról hallottam, hogy nem ajánlják, de normál dózisban azt is lehet szedni. Holnap mindenre rá fogok kérdezni.
Tudom
Csodálkoztam is.
Ő mondta.
Szerintem valamit felreerthettel.
A kemo lenullazza az immunrendszert.
Kemo alatt nem szabad immunrendszert erősíteni.
Egy volt munkatársamtól tudom.
Neki a dokija mondta.
Tudom tudom!
Csak nem akarlak félrevezetni.
Tudom, hogy ilyenkor mennyi kérdés, bizonytalanság van az emberben!
És tényleg igaz, hogy ami jó az egyik embernek, az nem biztos, hogy jó a másiknak is.
Nem tudom Ilike, minden beteg és minden betegség más és más.
De az biztos, hogy kemoterápia idején az orvosok tiltanak minden diétát, ha amúgy nem indokolt valami miatt, mert önmagában is nagyon meg van terhelve a szervezet, nem szabad diétával is még terhelni.
Végig tökéletes volt a vérképem!
Sok fehérje, vitamin, jó minőségű tápláló ételek, nem fogyhatsz közben.
szívesen!
Arra ügyelj, hogy ne halmozz fel sok mindent.
Szerintem elég ez a kettő (onkológus ajánlotta), egész jól átvészeltem velük azt az időszakot.
A két legfontosabb: fertőzések kivédése és a csontvelősejtek támogatása: C plusz vas
(a legtöbb multivitaminban vagy nincs vas, vagy nagyon kevés, ezért legjobb a Supradyn)
Vasat, d vitamint elsősorban.
Azért kérdeztem, mert a béresről én is egyre több rosszat hallok.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg hizlal a Béres csepp?
- Fájhat a gyomra 15 hós kislányomnak a Béres csepptől?
- 3 évesnek lehet már adni Béres cseppet?
- Mi a véleményetek a Béres cseppről?Kipróbálnám étvágygerjesztőnek.
- Mi a különbség a Béres csepp és a Béres csepp Plusz között?
- Feltétlenül szükséges a Béres-csepp mellé a gyereknek (is) C-vitamint adni?