Étolaj újrafelhasználása (beszélgetés)
A fáradt olajat nálunk így is nevezik, az étolajat, amit többször felhasználtak.
Mi nem használjuk fel...... mint említettem... de a gyors-éttermi láncok igen... méghozzá a meki kajájától lettem igen vacakul...
és igen lehet kapni, még kis mennyiségtől is... legutóbb is olyan gyomorgörcsöt kaptam, hányinger... hasmenés.. szerencsére nem volt vészes, a kalciumsandos segített rajtam...
Sok településen,és városban gyűjtik,cégek és magánszemélyek is.
Az önkormányzatoknál lehet érdeklődni,hogy hol.Van ahol házhoz is jönnek érte.A neten is több begyűjtőt találtam.Van aki szűrés,tisztítás után fűtésre,diesel autóba,áramfejlesztőbe használja.Még olyat is találtam aki 10 liter használtért ad 1 liter újat.
A vendéglátó helyekről már évek óta begyüjtik.
De azt az iparban használják,gyak.gépzsír.
Amire ő gondolhatott,lehet az avas szó.
Nyugodtan szűrd le,nem lesz semmi bajotok tőle.
Nem dobom ki soha az oljat,zsírt 1 sütés után.
De ha mégsem mered újra felhasználni akkor kérdezd meg a környezetedben élőket,nincsennek-e állataik,tyúk,hízó,mert a tápba is bele lehet keverni,így újrahasznosul és nem szennyezi a környezetet sem.
A fáradt olaj, az nem a gépekben elhaszálódott olaj?
Amúgy nem tudom, mit csináltatok, vagy hányszor használtátok fel. Anyám gyerekkoromtól kezdve le szokta szűrni, ha nem sütött benne sokat. Hosszú távon egészségtelen, az biztos, de hirtelen mérgezért nem tudom, hogy lehet kapni tőle.
Én mindig felhasználtam újra,persze csak ha pár napon belül kellett.
Inkább a zsírt nem lehet többször,nem?Nem tudom.
Sokan le szokták szűrni, de más, ha rántott hús vagy sült burgonya után használod fel és más, ha fánk vagy lángos után.
Én nem tenném.
További ajánlott fórumok:
- Műanyag flakonok újrafelhasználása
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Ti mit szoktatok csinálni a sütés-főzés során már nem használt étolajjal?
- Mit csinálsz a használt étolajjal?
- Te hányszor használod fel sütésre ugyanazt az étolajat?
- Milyen fajta étolajat használtok?