Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Étolaj újrafelhasználása fórum

Étolaj újrafelhasználása (beszélgetés)


18. 7777ff52ae (válaszként erre: 15. - Tótágas)
2010. nov. 20. 17:29
Én tudom, hogy nálunk hova lehet vinni, és viszem is. Ki nem jönnek érte (kint van a város szélén, ezért külön nem érdemes kimenni, ill. a telep autó nélkül gyakorlatilag megközelíthetetlen). Eddig még nem találkoztam a családomon kívül mással, aki gyűjti. Biztos vannak, csak elenyészően.
17. fa8f3f5c02 (válaszként erre: 10. - 7777ff52ae)
2010. nov. 20. 17:16

A fáradt olajat nálunk így is nevezik, az étolajat, amit többször felhasználtak.

Mi nem használjuk fel...... mint említettem... de a gyors-éttermi láncok igen... méghozzá a meki kajájától lettem igen vacakul...

és igen lehet kapni, még kis mennyiségtől is... legutóbb is olyan gyomorgörcsöt kaptam, hányinger... hasmenés.. szerencsére nem volt vészes, a kalciumsandos segített rajtam...

2010. nov. 20. 16:04
Köszönöm mindenkinek! Leszűrtem, és egyszer még fel fogom használni.
15. Tótágas (válaszként erre: 12. - 7777ff52ae)
2010. nov. 20. 14:33

Sok településen,és városban gyűjtik,cégek és magánszemélyek is.

Az önkormányzatoknál lehet érdeklődni,hogy hol.Van ahol házhoz is jönnek érte.A neten is több begyűjtőt találtam.Van aki szűrés,tisztítás után fűtésre,diesel autóba,áramfejlesztőbe használja.Még olyat is találtam aki 10 liter használtért ad 1 liter újat.

A vendéglátó helyekről már évek óta begyüjtik.

14. 5e48d37001 (válaszként erre: 10. - 7777ff52ae)
2010. nov. 20. 13:20

De azt az iparban használják,gyak.gépzsír.

Amire ő gondolhatott,lehet az avas szó.

13. 5e48d37001 (válaszként erre: 1. - 4c07880d46)
2010. nov. 20. 13:18

Nyugodtan szűrd le,nem lesz semmi bajotok tőle.

Nem dobom ki soha az oljat,zsírt 1 sütés után.

De ha mégsem mered újra felhasználni akkor kérdezd meg a környezetedben élőket,nincsennek-e állataik,tyúk,hízó,mert a tápba is bele lehet keverni,így újrahasznosul és nem szennyezi a környezetet sem.

2010. nov. 20. 11:46
Kár, hogy M.o.-on sem gyűjtik az elhasznált olajat, mint más szelektív szemetet :( Bár ismerve a magyar mentalitást azt is képesek lennének össze-vissza borogatni, mint a többit.
2010. nov. 20. 11:40
Én is le szoktam szűrni, ha például lángost sütök, mert ahhoz is rengeteg olaj kell. Utána még egyszer felhasználom, és kiöntöm.
10. 7777ff52ae (válaszként erre: 7. - Fa8f3f5c02)
2010. nov. 20. 11:39

A fáradt olaj, az nem a gépekben elhaszálódott olaj?

Amúgy nem tudom, mit csináltatok, vagy hányszor használtátok fel. Anyám gyerekkoromtól kezdve le szokta szűrni, ha nem sütött benne sokat. Hosszú távon egészségtelen, az biztos, de hirtelen mérgezért nem tudom, hogy lehet kapni tőle.

2010. nov. 20. 11:37

Én mindig felhasználtam újra,persze csak ha pár napon belül kellett.

Inkább a zsírt nem lehet többször,nem?Nem tudom.

2010. nov. 20. 11:37
Én a filteres kávéfőzőkhöz használatos filteren keresztül szoktam 2szer 3szor átszűrni az olajat.Kicsit drága mulatság lenne minden sütés után kidobni.
7. fa8f3f5c02 (válaszként erre: 1. - 4c07880d46)
2010. nov. 20. 11:26
Mi sosem használjuk fel újra az olajat. Többször kaptam már ételmérgezést a fáradt olajtól. Pár évvel ezelőtt még kalciuminjekciót is kaptam, mivel az egész testemen kiütések lettek.
6. csodapók (válaszként erre: 1. - 4c07880d46)
2010. nov. 20. 11:24
Szia! Szerintem, ha nem habzik a sütés végén, még egyszer süthetsz benne vmi édeset. pl.: újra fánkot, csörögét stb. Én leszoktam szűrni, egy-két hétig nem lesz semmi baja.
2010. nov. 20. 11:17

Sokan le szokták szűrni, de más, ha rántott hús vagy sült burgonya után használod fel és más, ha fánk vagy lángos után.

Én nem tenném.

2010. nov. 20. 11:04
Fánk után szerintem elég egy sűrű szövésű fém szűrő. Amúgy (ha pl. prézli kerül bele), akkor papírtörlőn keresztül lehet (szét kell szedni, hogy csak egy rétegen kelljen az olajnak áthatolni.
2010. nov. 20. 11:04
Én úgy tudom, hogy nem szabad újra felhasználni az étolajat. Én nem is szoktam.
2. 7777ff52ae (válaszként erre: 1. - 4c07880d46)
2010. nov. 20. 11:02
A fánktól nem nagyon lesz édes. Ha nem sült fúl sötétre az oldaj, felhasználtod újra (bár nem túl egészséges). Szűrd le az olajt, hogy ne maradjon benne semmi, ami később megéghet az újra melegítésnél.
2010. nov. 20. 10:51
Sziasztok! Fánkot sütök ma, rengeteget, mert vendégeink vannak, és rengeteg olajat fogok ehhez felhasználni. Muszáj-e kiöntenem, miután megsültek a fánkok? Vagy felhasználhatom még egyszer valamire? Nyilván édes ízt kap a fánktól.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook