Etikus és szabályos-e, hogy szóbeli pótvizsgán azt a tételt adta a tanár a gyereknek, amiből írásbelin a leggyengébb feleletet írta? (beszélgetés)
Van szobája, esze is, van olyan tantárgy, amiből szín ötös. Remélem, átlendül ezen a nehéz kamaszvagyok korszakon, és rájön, hogy tanulni kell.
Köszi a sok jó ötletet, az én fiam holnap kezdi a középsulit, és lassan belegyalogol a kamaszvagyok korszakba :) Biztos lesznek vele is gondok, de azt is túléljük!
Egyébként én mindig elmondtam a fiamnak, bármivel is kezdődött a mondat, hogy úgy szeretem, ahogy van! Pont így tökéletes nekem!
Amikor kicsi volt, azt mondta, hogy ő pont ilyen anyucikát akart. Hát kívánhatnék én másmilyen gyereket?
Ez a hozzáállás nekem szimpatikus :)
Gondolom a pótvizsgának is van szabályzata, ha ott az van, hogy húzni kell a tételt, akkor nem volt szabályos. Mehetett ez arra is, hogy direkt megbuktassa, meg arra is, hogy a leggyengébb produkciót javítani tudja.
Nem tanult eleget, ez van.
Talán kell ez a pofon, hogy összeszedje magát. A pozitívumokat kell nézni.
Új osztály, új év, új esély :)
Tiszta lappal indul, állítólag Einstein is megbukott fizikából. Nincs vége a világnak. Ha rá jöttök hol volt a gond, akkor ki lehet küszöbölni.
Ajánlom a tanulasmodszertan.hu oldalt, sok jó tipp van :)
Ha nem értette (akár azért mert nagy a lemaradása az anyagból), akkor kell mellé egy tanár, hogy szintre hozza.
Ha szimplán lusta, akkor közösen ki kell tűzni egy célt, meg kell egyezni valamiben, pl:
minden nap megcsinálja a leckét és be is mutatja, felmondja /esetleg éppen a házimunkába segítés közben/ (ez mondjuk félévig) és ezt írásban "szerződésbe" kell foglalni és kitacepaózni az íróasztala fölé, hadd nézegesse nap, mint nap :)
Van saját, nyugodt asztala, zuga, ahol tanulhat?
A gyerekkel közölte az apja, hogy lusta disznó volt, és amúgy is megtett mindent, hogy a tanároknak ne ő legyen a kedvence.
Egyébként nem az én fiam. :)
A tanár inkább egy biztos esélyt akart arra adni, hogy sikerüljön a vizsga.
Nagy szarvashiba volt azt a tételt nem megtanulni.
Ha valaki elégtelenül teljesített, értékelhetné, hogy kap még egy esélyt, és nyár végéig megtanulhatja, amit előtte egy tanév alatt nem tudott. Az az értelme az évismétlésnek, hogy a gyerek megtanulja azt, amit elsőre nem tudott. Mivel az egyik agyag épül a másikra, ezért ha valami kimarad, logikus, hogy nem tud rendesen továbbhaladni.
Szóval, igen, teljesen jogos és etikus, sőt a gyerek érdekét szolgálja, mert a tudás megszerzése az iskola lényege, és ha valaki gyengébb, akkor be kell látni, hogy neki több idő kell a minimum teljesítésére.
Ha meg lusta disznó, magára vessen!
Hát nem a tantárgy nevére lettem volna kíváncsi:)
Ez akkor egy pótvizsga volt és a bukás azt jelenti, hogy évet ismétel. Gondolom ezért zavar annyira. Ha a tanár nem volt a legrendesebb, akkor az nem csak a nem tudásának szól...
Ilyen megvilágításban inkább rendes volt, hiszen egy olyan kérdést adott neki, amire már előző nap válaszolt, így azt gondolhatta, hogy ma is menni fog, nem?
Irodalom.
30-án irásbelizett, 31-én pedig szóbelizett. A tanár nem húzatott tételt, hanem odaadta neki azt, ami az előző napi írásbelin a leggyengébben ment.
Nem okoljuk a tanárt, csak nem értjük, hogy ha volt 12 tétel amiből készülni kellett, akkor miért nem húzhatott.
Milyen vizsga volt ez?
A tételt nem a gyerek húzta?
Egyébként semmi gond nem volt a tanárral. Azt kérdez, amit akar.
Ráadásul erősen kiszámítható és várható volt, hogy kíváncsiak voltak arra, megtanulta-e amiről már kiderült, hogy nem tudta.
Sajnálom, hogy megbukott, de remek alkalom a felelősség vállalásra, áthárítás helyett.
nekem ha valami nem ment, legközelebbi alkalomra azt tanultam meg legjobban!
ha a te gyereked nem így tett,az nem a tanár hibája!
Úgy tűnik, ezt mindenki megérti, az anyuka kivételével... Megjegyzem, húztak meg középiskolánban és fiamat is egyszer.
Mindketten matematikai antitalentumok vagyunk.
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?
- A kutya is gyereknek számít?
- Te mennyire engednél 9 éves gyereknek 18 év feletti öldöklős, zombis, gyilkolós, verekedős filmeket, pc játékokat nézni, játszani?