Esküvő, lakodalom..búcsúztató nélkül..mit gondoltok kivitelezhető? (beszélgetés)
Szerintem teljesen oké, hogy nem akarsz nagy banzájt már a lánykikérőn és csak szűk családi körben akarod tartani. Én is úgy gondolom, hogy úgy csináld ahogyan Ti szeretnétek, úgysem tudtok mindenkinek mindenben megfelelni.
De vettem, mert nekem is már csak pár hetem van vissza az esküvőig. :)
Épp ezért mondtam, hogy bunkóság.
Elhiszem, hogy fáj. Nekem nem is lesz kikérőm, mert attól, hogy férjhez megyek, a szüleim ugyanúgy a szüleim maradnak. Valahogy nem hiányzik az a sírós rész. Úgy is lesz majd a polgárin sírás.
És csak azért, mert te nem szeretnéd meghallgatni - ami érhető is - a párod bántod meg... Hát te tudod.
Szerintem nem szép gesztus ez a párod felé sem, és a vendégek felé sem. De te érzed.
Mindenkinek köszi még egyszer!
Szép napot nektek..
Úgy érzem, te nem vetted le a lényeget..de azért köszi a hozzászólást...jah és most nősült a párom öccse..ő negyedmagával ment kikérni a párját a lányos házba, ahol a lány szülei, testvérei voltak jelen..majd búcsúztatás az étteremben, mindez egy községben, majd búcsúztató, és indult a menet egy másik községbe polgári esküvőre, majd vissza a templomira és a vacsorára... nah én ettől szeretném megkímélni a násznépet..és a búcsúztatót lehető legkevésbé sírósra..tudod mikor az ember lányának meg kell hallgatnia, hogy búcsúzik a párja az édesanyjától...akkor még jobban fáj, annak ténye, hogy aki a legjobban szerette már nincs úgy vele..és igen hál'Istennek vagyunk bőven, bár nagyon is fogyunk..anyum 56 volt, a nagynéném júniusban halt meg 52 évesen..
Szűk család és közeli ismerősök 100 fő????
És ebben a párod rokonsága még nincs is bent!
Szerintem bunkóság azt mondani a vendégsereg egyik felének, te ne gyere, mert csak szűk családban lesz a kikérés, és csak ez a 100 ember lesz ott.
Vagy legyen ott mindenki vagy senki.
Minek kell akkor őket meghívni, ha nem lehetnek ott a kikérésen, vagy nem lesz kikérés?
Teljesen jó így. Egyébként is annyi újdonság van már, hogy fel sem tűnik a változás. Ma már nem olyan lagzikat tartanak, mint mondja 16 éve, amikor én mentem férjhez.
Így lesz benne hagyomány és újdonság is. :)
Mi vagyunk..:) együtt és összhangban és ha ehhez kell a szülők támogatása, kell a béke és a kompromisszum is!!!! :) én csak annyit szeretnék, hogy szép legyen, és felejthetetlen emlék:)
Szia.
Rendben van. :)
Amúgy mi összesen kb. 22-en voltunk, és ez így volt jóóó. :D
Bocsi hogy beleszólok, ez amit leírtál így jó,
és igen, de....
hol vagytok ti?
Az hogy ti mit szeretnétek...
ez a ti napotok :)
Én nem szeretném csak azért az én 100 főmet odakérni a másik községbe, hogy egy 15 perces búcsúztató után utazzunk vissza hozzánk az esküvőre, majd utána vissza a vacsora helyszínére..
ezért keresem a legegyszerűbb, szimpatikus megoldást!
Szia.szerintem is rendben van ez. Nálunk nem volt kikérés sem, de a nagy tömeget mi a vacsora helyszínére "rendeltük" hogy egyik háznál se kelljen külön főzőcskézni:)
És engem oda vitt az autó és ott láttuk meg egymást.
Köszi mindenkinek, nehéz dolgok ezek..egyik pillanatban minden olyan egyszerű és szép, másikban meg azt gondolom, hogy egy szalonnasütés, úgy 6-8 tűznél, mennyivel egyszerűbb lenne!!! :O) :D
Igen,ez így rendben van.És úgy legyen ahogy ti szeretnétek,és ne úgy ahogy a csládtagok,ismerősök.
Szia, nálunk is igy volt, ide hozzánk csak a szűk család jött a többi kb. 120-an a helyszinen vártak. Nálunk sem volt igazi kikérés nálunk anyu tolószékben van eléggé zavarta hogy úgy érezte mindenki őt nézi- pedig hát nem igy volt- igy ezért volt csak a szűk család a háznál.Ezen nem hiszem hogy bármelyik vendég megsértődne úgyis csak arra fognak emlékezni hogy jó buli volt( biztos az lesz) Sok boldogságot!!
Persze, ez így abszolút megoldható! Ez a nap rólatok szól majd, alkalmazkodjanak a többiek!
A 200 fő viszont tényleg soknak tűnik...
Szerintem rendben van. :) Hajrá!
Behúztam az igen oldalra egy rovátkát :) köszi
Szerintem ez így teljesen rendben van:)
Sziasztok! Segítsetek nekem..jövőre esküvőnk lesz..megy a harc..nem akartam lakodalmat, mert tavaly meghalt anyukám, apukám már tartott két hatalmas lakodalmat a nővéreimnek, nekem viszont ideadta az árát,hogy házat vegyünk.. a párom szülei ragaszkodnak a lakodalomhoz. Mi a szűk család és akit meg kell/szeretnénk hívni kb. 100 fő, ez csak az én részem...ők a 120. unokatestvérrel és a hatodik szomszéddal együtt vannak ennyien..nem is ez a lényeg...úgy néz ki lemondok arról, hogy nálunk legyen a móka, viszont az esküvő tuti ott lesz, a lagzi valószínű 10 km-re fekvő szomszéd községben, ahol a párom él..nem szeretnék tömeges búcsúztatást, legfőképp az anyukám hiánya miatt és ingázást sem. Arra gondoltam, hogy otthon elbúcsúzik a párom, majd eljönnek kikérni engem (ami ugye azért sem olyan izgi, mivel még az apummal fogunk élni pár évig:) és onnan mennénk az esküvőre..majd kocsiba be és irány a lakodalom, ( a templomi még képlékeny). Mit szóltok kivitelezhető, hogy mondjuk háznál csak a közvetlen családtagok lesznek, és a "tömeg" a házasságkötési teremben várna ránk? Ötletek várok, gyerünk, gyerünk!! Előre is köszi!!! :)
További ajánlott fórumok: