Esküvő és ott alvás (beszélgetés)
Én elmennék, hiszen mégiscsak a barátnőmről van szó, de az esküvő után szépen elbúcsúznék az ifjú pártól.
(nászajándékot nem igen adnék, legfeljebb valami formális dolgot)
Én is mondtam az unokahuginak, hogy nem mennék, és nem azért, mert 13 ezer Ft-ot nem tudnék kifizetni (ennyi lesz a szobájuk), hanem azért, mert ez elvi kérdés.
Inkább úgy érzem, hogy ez a menyasszony "barátnő" hogy is mondjam, bemutatót akar tartani flancolásból, és ehhez kell neki a közönség.
(Én mondtam unokahugomnak, hogy nem kell elmenni, és ha nincs közönség, akkor nincs előadás sem.)
A legnagyobb szemtelenség a vendéglátótól, hogy különbséget tett a meghívott vendégek között. Én az unokahúg helyében visszafordultam volna és még az ajándékot is visszavittem volna azért, hogy vegye észre magát.
Üdvözlettel: Ágnes
Eléggé bunkó dolog.
Hotelben dolgoztam hosszú éveken keresztül.
Ahány lagzink volt, minden úgy volt, hogy vagy fizették mindet, vagy egyet sem, nem volt fele így, fele úgy...ez már eleve a kicsekkolásnál is ciki, pláne mikor a vendégek egymás mellett csekkolnak ki, és hallják, látják...
Mi mindenkinek fizettük a szállását, aki messziről jött, akár ott aludtunk a lagziján, akár nem. És nekünk is fizették a szállásunkat olyanok, akik nem volt ott a mi lagzinkon, mert akkor még nem is ismertük egymást.
Nagy bunkóság így különbséget tenni.
Ha az unokahugod szeretné megtisztelni a barátnőjét azzal, hogy részt vesz az esküvőjén, lenyeli a békát, és kifizeti a szállását.
Aztán ha az ő esküvőjére kerül a sor, ők sem fizetik ki az ominózus barátnőjéét, és akkor majd rájön, hogy gondolkodhatott volna kicsit előre...
én ezek fényében nem is mennék el..nem azért, mert az enyémet nem fizetik, hanem mert a másikét igen...
ez olyan undorító...
ha én elmegyek lagziba, és adok 30 ezret, ő aztán eljön az enyémbe, és csak 10et tud, vagy csak akár egy képeslapot, ez alapján kellene utána hozzá állnom???!!!
továbbá... senki nem kötelezhet arra, hogy plusz kiadásba verjem magam, mert ő meg akarja ünnpeltetni magát!
Mi a véleményetek erről?
Unokahugomat és párját meghívta a barátnője az esküvőjére, (ami 300 km-re lesz), és az azt követő lagzira is. Ők hárman vannak jó barátnők, vagyis a menyasszony, az unokahúgom, és még egy lány, hárman sülve-főve együtt szoktak lenni, mióta párjuk is van, fiústól is összejárnak.
Amiért írtam, hogy a menyasszony mondta az unokahugomnak, hogy sajna az ő szállásukat (vagyis unokahugomét és párjáét) nem fizetik, tehát a lefoglalt szálláshelyen nekik maguknak kell finanszírozni.
A másik párocskának (vagyis a menyasszony másik barátnőjének és annak a párjának) viszont fizetik. Az indok: azoknak fél éve volt a lagzijuk, és azok is meghívták őket és fizették az ottalvásukat.
Szerintem ez bazi nagy tahóság, mert unokahugoméknak MÉG nem volt lagzijuk, tehát ez a különbségtevés szerintem nagy bunkóság.
Mi a véleményetek?