Esküvő édesapa nélkül, unoka nagypapa nélkül (beszélgetés)
Legyél boldog és vidám az esküvődön, hiszen Édesapád is ezt szeretné látni.
Nálunk a családban több gyerek is a nagyszülőkre hasonlít inkább, mint a szülőkre. Talán nálatok is "visszajön" a Papa.
"Nem tudom milyen érzések lennének a helyesek."
Nem igazán lehet az érzelmeknek, érzéseknek megparancsolni, hogy mikor melyik jöjjön az öröm, vagy a bánat?
Készülj örömmel, mert az esküvő egy csodálatos dolog, és örök életedre bánni fogod, ha azon a napon utat engedsz a gyásznak, a bánatnak. Gondolj az előtted álló boldogságra, a születendő gyermekedre. És gondolj az édesapádra is, tudd! hogy ott van és veletek együtt örül.
Milyen érzések lennének helyesek? A Te érzéseid azok. Tökéletesen értem a kettősséget. Hiszem, hogy ott lesz és Veletek örül. Büszke lesz Rád. :)
Érthető, hogy hiányzik, ez teljesen természetes. De próbáld átadni Magad a pillanatnak, és élvezni a történéseket, a vendégek örömét, a Ti napotokat! Édesapádat is az tenné boldoggá, ha Téged boldognak látna. :)
Sok boldogságot!
Nálunk a férjem apukája halt meg 8 hónappal az esküvőnk előtt. Nekem is (hát még férjemnek) folyton az járt a fejemben, hogy ő már nem élheti ezt meg. Férjem családjában generációk óta senki sem ismerte az apai nagyapját, mivel a férfiak mindig későn házasodtak. Férjem szerette volna, ha a mi gyerekünk ismeri a nagyapját és apósom is megérheti az unokáját. Sajnos a betegség közbeszólt. 😔
Hidd el, a szervezés alatt még sokat fogsz erre gondolni, de az esküvő napján annyi minden fog történni, hogy nem ez lesz a legfőbb gondolatod. Eszedbe fog jutni és lehet, hogy egy-egy pillanatra elszorul majd a szíved, ezt sajnos nem tudod elkerülni. De apukád is annak örülne, ha jól éreznéd magad a ti napotokon. Ne hagyd elhatalmasodni a szomorúságot.
Köszönöm szépen a kedves szavakat.
Nem tudom milyen érzések lennének a helyesek.
Nem csak fentről fog figyelni és örülni neked, nektek, de én hiszem, hogy ott is lesz veled, veletek. Majd érezni fogod a jelenlétét, mert ott lesz.
És ha most azt mondod, hogy ez hülyeség, akkor ne feledd: te az ő véréből születtél, és a gyermeked is rajtad keresztül hordozza az ő vérét, az ő személyét, az ő személyiségét. Ezen az alapon a gyermeked a pociban is őt képviseli, általa az édesapád is ott lesz.
Arra gondolj, hányszor vagyunk annak tanúi, hogy egy csöppség valamelyik nagyszülőre jobban hasonlít, mint a saját szüleire. Gyermekedben ott van ő is. Hát ne sírj, mert ő örökké veled marad.
Tavaly nyáron vesztettem el az édesapámat. Rettenetesen hiányzik Ő nekem. 75 éves volt. Én egy 32 éves nő vagyok.
Szombaton lesz az esküvőnk a vőlegényemmel. Tudom hogy boldognak kéne lenne, de állandóan azon kattog az agyam, hogy ezt apa már nem láthatja, hogy nem Ő fog bevezetni. Ahogy ezt írom megszaporodtak a könnyeim.
Mit tegyek hogy ez egy boldog nap legyen? Hiszen boldognak kéne lennem! Imádom a páromat, jobb férfit nem is kívánhatnék. Minden barátnőmnek él meg az apukája és látta az esküvőjüket. Nagyon fáj, hogy az enyém nem láthatja. Ráadásul 9 hetes várandós vagyok. Nagyon sokáig szingli voltam, 29 évesen ismertem meg a páromat. Édesapám mindig attól tartott, hogy nem lesz unokája, mert nincs senkim. Hát most itt van a pocakomban az unokája. Kár, hogy ő ezt már nem tudja és nem fogja látni a csöppséget.
Annyira elkeserítenek ezek a dolgok. A baba és a házasság is egy örömteli dolog...Mégis fáj.
Remélem hogy nem voltam félreérthető.
Köszönöm, hogy kiírhattam magamból. Ha szeretnél hozzászólni, tanácsot adni, tedd nyugodtan.
További ajánlott fórumok:
- Nálatok milyen gyakran fürdet a nagypapa?
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Mi lesz Veled, Nagypapa?
- Esküvő vőlegény nélkül!
- Szűk körben lagzi nélküli polgári esküvő, majd évvel később egyházi szertartás. Kit kell meghívni?
- Volt valaki itt Pocakos menyasszony? Végig tudtátok csinálni az egészet minden gond nélkül? Én elvileg 32. hetes leszek az esküvőnkön.