Esik szét a fogsorom (beszélgetős fórum)
De itt is beültetik az implantátumot, majd mi történik? Rá ragasztják a fogsort? Vagy kivehető lesz csak stabilabb?
Itt nincs kilökődés veszély?
Ha valaki fogágy beteg, annak is beültetik?
Csak azért kérdezem, mert én még csak olyat láttam, hogy 4 implantátum és csak rápattintották a fogsort és kivehető volt, csak stabilabb, mint a protézis.
És én fogágy beteg vagyok, amit nem tudnak gyógyítani, bár nagyon bízok benne, hogy mire kihullanak a fogaim, addigra feltalálnak valamit, mert nekem az implantátum sem javasolt emiatt.
Reménykedek abban, hogy még 20 évig nem hullanak ki a fogaim és akkor már úgy is mindegy, hogy milyen fogak vannak a számban;)
Nem tudni miért, de elcsúszott az egész harapásom, állkapcsom, nem tudom mim, de a felső fogsorral haraptam az alsó ajkam. Sajnos a régi fogorvosom nem tudott ezzel mit kezdeni.
Az új 2 éve próbálkozik, mindig új és új ideiglenes hidakkal.
Úgy néz ki célba értünk.
Az egész alsó híd, amit a régi dokim csinált kuka lett.
All-on-4 technikával készült az új alsó hidam.
Itt is. A csontpótlás dobja meg.
Nekem csak 1 implantról volt szó hátul, ami nem látszik még nevetésnél sem. Többi saját, amin korona van.
Nyilván ha ezeket ki kell húzgálni egyszer, tényleges döntésre kerül sor, remélem, arra a kivehető protkót is fejlesztik 😀 ha most csontpótlás kell, húsz év múlva még inkább.
A 2017 végén elkezdett teljes alsó felső implant-híd műveletem, három műtéttel, alul minden fog kihúzásával, kéthetente fogorvoshoz járással, ha minden igaz (dobpergés) januárban véget ér.
Bár elkiabálni még nem merem :)
:D
Azért jó fél-egy évente menni, hogy kevés probléma legyen vagy semmi.
Ezt is elnéztem, na de ehhez túl fiatal.
Én inkább két szülést vállalnék be, mint egy fogorvosi kezelést, de mindennek megvan a maga ideje.
További ajánlott fórumok:
- Ha lefekszek lüktet jobb oldalon az alsó és felső fogsoromból 2-2 fogam, mi lehet a gond?
- Szemünk előtt esik szét a világ
- Miért dől el és esik szét a hajtogatott pogácsa?
- Létezik olyan, hogy két tüdődaganat, több hét különbséggel esik szét?
- A sugárterápiától szétesik vagy összezsugorodik a tüdődaganat?
- Felső fogsorom koronázott, és sejpítek tőle, ez fog javulni?