Erőszak a gyerekek között - hajtépés (beszélgetés)
En is kisebb gyerekekre tippeltem, de 12 evesen az a lany mar nagyon is tudta, hogy amit tesz, az nem helyes es mivel mar ennyi idos, ez nem is az utolso ilyen huzasa, hacsak nagyon nem piritanak ala.
Az onvedelmi sport nem hulyeseg, hasznat veheti az eletben, sose lehet tudni, mikor, milyen korulmenyek kozott kell megvedenie magat.
Szuleivel nem beszeltel? Elso gondolatom a viszonttepes volt, de ezt ugye nem tehetnenk meg.
Nem nagyon értelek.
Mi a kérdésed egyáltalán? Írtuk, hogy kinő a haja, nem? A többi csak kérdezgetés volt.
Velem sosem történt ilyen gyerek koromban, mert egy csendes, barátságos gyerek voltam, így senkinek nem volt oka arra, hogy bántson.
A mai gyerekeknél sajnos minden elképzelhető. Igaz, még csak 12 éves, de sajnos egyre hamarabb előkerül a rivalizálás, stb. ezek a gyerekek már nem játszanak együtt, hanem csak egymás mellett. Nincs közös érdeklődésük, mert amit csinálnak, ahhoz nem kell társ, így nem is alakul ki semmi köztük. Csak azt látják, hogy milyük nincs még, és ezen keseregnek, ahelyett, hogy örülnének annak amilyük van.
Ezt nem a te esetedre írom, ezt látom.
Mit várnál attól, akivel megtörtént már ilyen?
Ha érdekel: 28 éves koromban átéltem egy támadást. Kisebbségi asszonyoknak nem tetszett, hogy visszakértem a gyerekem játékát, így megvertek. Karmoltak, tépték a hajamat. védekezni nem mertem, mert ott volt a kisgyerekem és nem akartam, hogy neki essenek, valamint én nem is vagyok verekedős.
A hajam kinőtt, sosem felejtem a történteket, és a fiam sem pedig azóta eltelt 15 év.
Tehát megértelek, de nem tudom mire vagy kíváncsi...
:-)))
Gáz, és/vagy paprika spray-t ne vegyen rögtön?
Azért lehet, hogy nem ártana megkérdezni kívülállókat is arról, hogy hogyan kezdődött....
Táborbeli pedagógussal/nevelővel beszéltél? mit mondott?
Kíváncsi lennék a vita miértjére, meg arra, hogy a te lányod mit tett, hogy a másik így rendezte le.
Persze, hogy kinő a haja. A legjobb az lenne, ha te sem foglalkoznál ennyit vele, mert a kislányod azt hiszi, hogy valami nagyon nagy baj történt, és lelkileg is gondjai lesznek.
Elmesélem a történetemet, kíváncsi vagyok a ti hozzászólásotokra, tapasztalatotokra, történetetekre! Táborból hoztam haza a lányomat és akkor tudtam meg, hogy azon a napon egy vadabb lánnyal összeveszett, mire az belekapott a lányom hajába és elkezdte teljes erejéből tépni, majd egy nagyobb tincs ki is jött belőle, és azon a helyen látszik is, hogy ki lett tépve a haja. Tegnap történt, annyira sír szegényem, mert olyan szép hosszú haja van és most egy diónyi részen hiányzik belőle :( Meg is tettemmindent, hogy az a gonosz kislány megkapja a büntetését, amelyik ilyet tett!
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Hallottatok, tudtok hasonló esetekről? (Akinek még kitépték a haját)
Vissza fog nőni a lányom haja azon a részen, ugye? Vagy ha a hajhagymáival együtt tépte ki a haját, akkor nem?? :(
További ajánlott fórumok:
- A 3-17 év közötti gyerekek neme, magasság-testsúly, TTI, lábméret, iskolai belüli ill. kívüli sportolás (nem csak versenysport)
- Gyerekek közötti korkülönbség
- Milyen apa az, aki különbséget tesz a gyerekek között?
- A ti óvodátokban az óvónők mennyire beszélik meg veletek a gyerekek között kialakult nézeteltéréseket (lökdösődés, stb)?
- Gyerekek között....
- Új párod, és gyermeked, könnyen elfogadták egymást? (kicsi gyerekekre gondolok, 1-4 év között)