A ti óvodátokban az óvónők mennyire beszélik meg veletek a gyerekek között kialakult nézeteltéréseket (lökdösődés, stb)? (beszélgetés)
Hát az ilyen nagyobbaknál azért nem ártana szólniuk. Nálunk szoktak szólni, és mondják, hogy azért beszélgessünk már el a gyerekkel, hogy mit szabad, és mit nem.
A minap éppen jól megdicsérték a fiamat, hogy milyen jó mostanában, mennyire szót fogad stb. (egyébként nem a jóság mintaszobra), hogy nem tán elbeszélgetés volt otthon. :) Mondtam, hogy de. :)
Nálunk az apróbb nézeteltéréseket, ami lássuk be mindennapos a gyerekek között, meg sem említik. Viszont természetesen, ha valami nagyobb probléma történik, akkor szólnak.
Ha minden veszekedésnél szólnának, akkor azzal saját magukat is lejáratnák, hiszen azért vannak, hogy megpróbálják ők megoldani a dolgokat.
Egyáltalán nem felháborodás képp írtam,csupán annyi,hogy bővebb is lehett volna a "tájékoztatás" felőlük.
Én gyerekem alapon,hadd tudjam már mi történik vele az oviban?!
Teljesen normális óvónői reakció.
Nem kell ügyet csinálni belőle. mi előre megbeszéltük az óvónénikkel, ohgy inden nézeteltérést megoldanak az oviban. Ha eldurvul a helyzet és nem tudják ők kezelni akkor szólnak.
Ennél többet nem kell.
leköpik???? ezt jól olvastam? :O
Nálunk fordított megy inkább az én fiam(4éves) a kötekedős,pont múlt hét pénteken történt az utolsó ilyen valami vonaton vesztek össze a kispajtásával.
Én ugye szégyenérzettel és megijedve részletesen hallani szerettem volna a történést,de szerintem előttem eléggé elkendőzték az estet,mert csak azt mondta,"hogy semmi baj anyuka,nagy baj nem történt,mássokkal is előfordul."
További ajánlott fórumok:
- Miként győzheteném le a lelki okokból kialakult zárkózottságot?
- A ti óvodátokban is egyazon tubus fogkrémből nyomnak az összes kisgyerek fogkeféjére?
- Mi a véleményed a Sas József körül kialakult helyzetről?Szerinted jogos az ítélet?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Enyhe, huszonéves korban kialakult laktózérzékenységből "ki lehet gyógyulni"?
- Itt a Hoxán, volt már valakivel nézeteltérésed?Vitád, vagy esetleg valaki megbántott-e?