Érett vagyok az anyaságra? (beszélgetés)
Köszi. Ez a hozzászólás megsimogatta a lelkemet. :-)
Majd ha lesz idöd, tegyél fel képet a kislányodról. Mi is gyönyörködhessünk benne. :-)
Szép napot!
Erre a kérdésre szerintem nincs jó válasz. A terhesség előtt ezen rágódsz, aztán azon, hogy minden rendben legyen a babával, aztán azon, vajon jól csinálom-e, szóval mindig lesznek ilyen és ehhez hasonló kételyek.
Most 9hónapos a pici lányom, és nagyon sokat rágódtam én is ezen a kérdésen, és még most is folyton kételkedem abban, hogy jó anya vagyok-e. De mikor ránézek a folyton boldog, mindig mosolygós kislányomra, akkor elszállnak az ilyen gondolataim, és tudom jó, hogy ő van nekünk! És nem kérdés érettek vagyunk-e rá. Ő van, mi meg azért vagyunk, hogy jobbá tegyük az életét, ahogy Ő a miénket!
Ja, és nem kell lemondani a délig ágyban lustizásról - a gyerek ott van mellettünk minden szombat délelőtt. :-)
Szerintem, akinek a fejében megfordul a kérdés, érett vagyok-e, az már 90%-ban érett!
Amióta önálló életem lett gyereket szerettem volna, ami több, mint 12 évvel később sikerült, mégis megijedtem tőle, és féltem, meg fogok-e felelni. Minden olyan magától értetődően jött, ma már nem is értem, min agyaltam annyit : )
igen véget ér az a korszak, de jön egy másik ami még szebb és izgalmasabb lesz és még boldogabb
és ez nem azt jelenti, hogy soha többé nincs kirándulás
vannak Amerikába barátaink és minden évbe hazajönnek egy hónapra a most 4 éves kislánnyal
meg ott is állandóan csavarognak
persze anyagilag is bírni kell
de az már más téma
Nem pont ilyenre gondoltam :)
Inkább, h pl már magatokra nem költhettek annyit, hiszen ott a baba, neki is sok mindent kell venni, meg szerintem alapból egy anyuka ilyenkor már csak szinte babának való dolgokat néz :)
Illetve enm biztos, h már lesz keret mondjuk külföldre utazni, vagy nyaralni, meg amúgy sem biztos, hogy jó pici babával utazgatni.
És ott van még a munka, valaki mondjuk szereti a munkáját, sikeres benne, jól keres, mégis bevállalja, hogy ha jön a baba, már nem biztos, h visszamehet x év múlva..
azért is van az a 9 hónap, hogy lelkileg felkészülj rá
óóóóóóóóóóó nekem is mindig eszembe jut, hogy nem lesz délig alvás, meg hajnalig tartó csavargás
de nem bánom
ezt esetleg nézegesd
pl:
egy hormonszintet lehetne nézetni
progi ösztrogén prolaktin azt hiszem
meg ilyenek
akkor egy uh sem ártana
a petevezeték átjárhatóságot nem mondom mert azt csak akkor ha nagyon nem jön a baba
nincs e vashiányod
pl és nagyon vérszegény vagyok, bár már egy ideje kezelik
szóval egy hormon sor és egy uh
csak a biztonság kedvéért
és ez is gátolhatta a teherbeesést
Nem tudom, de nem így kerestünk párt, tényleg. :-)
Söt, az én ikertesóm völegényének az anyukája is ikerpár tagja. :-)
Ezen még az orvosom is elmosolyogta magát, pedig ö nem éppen az a mosolygós ember. :-)
ha nagyon félsz, hogy nehezen jön majd a baba
akkor annyit tudok tanácsolni a poz. gondolkodás mellett, hogy amíg nem kezdtek neki, néha látogasd meg a dokid és csináljatok meg egy-két vizsgálatot
bár ezekkel ráérnél csak 1 év próbálkozás után is
de ha én előről kezdeném akkor tuti megcsináltatnám azokat a vizsgálatokat
na ne
de jó
pfúúúúúúúú
mennyi esély van erre?
hogy két ikerpár jöjjön össze
mármint, hogy mind a kettőtöknek van egy ikertestvére
Köszönöm. Aranyos vagy.
Elolvastam a naplódat. Nagyon szépek az idézetek!
Van bennünk egy közös: a férjemmel mi is szeretnénk ikreket. Persze a lényeg, hogy egészséges legyen és az egynek is éppen úgy fogunk örülni, de mindketten ikerpár egy-egy tagja vagyunk :-), úgyhogy még talán esély is van rá! :-)
ne izgulj
egy kedves bájos(a képeekről ítélve)és egészséges nő vagy
nem lesz gond
csak pozitív gondolkodás
tudod mit amibe nem halsz bele attól csak erősebb leszel
nem akarom mondoani, hogy mik történtek velem az elmúlt hónapokba években
de nem csak velem
de ezek mind csak erősebbé tettek
Igen. Konkrétan, majdnem mindentöl. :-(
Mi lesz, ha nem jön össze; mi lesz, ha valami baj lesz; mi lesz, ha...
De nem akarom most ezeket a negatív gondolatok sugározni, inkább próbálom átvenni azt a pozitív érzést, ami a te írásaidból érzödik. :-)
köszi
kedvesek vagytok
köszi
neked is kívánom ám
gratulla!
sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- 20 éves vagyok, de olyan hihetetlen vágyat érzek az anyaságra, hogy azt el nem tudnám mondani. Van olyan, aki hasonló cipőben jár?
- Hölgyek! Ha egy számotokra ismeretlen férfi a bemutatkozás után közli veletek, hogy ivarérett vagyok, mit gondoltok?
- Alkalmatlan vagyok az anyaságra, szar anya vagyok.
- Nem vagyok érett egy komoly kapcsolathoz! Mit tehetnék?
- Ha kétéves intenzív érettségin vagyok és abbahagynám most (2. évben vagyok) és később folytatni szeretném, akkor azért már fizetni kellene?
- 20 éves vagyok érettségi után mentem dolgozni, de most vissza szeretnék menni a suliba, elvégezni egy technikusi szakot....