Érett nőknél milyen tünetei vannak, ha megnő a fèrfihormon a szervezetben.Ha van tapasztalat, kérlek írjatok. (tudásbázis)
pattanásos bőr, cikluszavar, szőrösödés
szerintem inkább pco lesz
csak endokrinológus
ultrahangon nem nézték a petefészked?
Nem, sajnos csak endokrinológus!:(
Nem tudom, csípni csíp, de engem nem zavaróan. Vízzel, kevés citromlével még kellemes is.
És nézetett hormont, vagy csak mondta?
Szerintem hajts ki egy teljes hormonlabort, és akkor konkrétan megtudod, hogy hol a gond.
Gyömbért én reszelem, és langyos vízzel megiszom, mert én meg savval küzdök, és nekem hatásos rá.
Ez nem az, biztos, mert nekem semmi ilyen tünetem nincs, és soha nem is volt.
Inkább ösztrogénhiányod van, elkezdődött a változó kor, valószínűleg.
Nekem tizenéves koromban is túlműködött, köze nincs a menopausahoz!
Menopausa-nál nem a férfihormon szintje nő meg, hanem az ösztrogénhormon szintje csökken drasztikusan.
Nekem mindig is emelkedett volt: állandó pörgés, idegeskedés, lobbanékony természet, erős csontozat, izomzat, átlagtól erősebb szőrzet, seborrheás fejbőr... aztán egy idő után már nagyon-nagyon túlműködött a mellékvesém és az kihatott az anyagcserére is (erős hasra hízás, rossz máj-koleszterin és cukorértékek, és a menstruáció teljes felborulása).
Megoldás volt a fogyás, erős fizikai sporttal, megfelelő étkezéssel, és relaxáció pl. jóga.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Rengeteg a savam mivel tudnám savtalanitani a szervezetemet??
- Hogyan tudnék távol maradni a párom családja által szervezett kötelező összejövetelektől?