Érdemes magán nőgyógyászhoz járni? (tudásbázis)
Én azért időnként érzékenyebb voltam. Nem fájt, de nem is volt olyan, mintha semmi nem történne. A hüvely UH viszont nem volt fájdalmas sosem.
És én mindig SZTK-ba járok.
És erről jut eszembe, hogy sok magán nem csinál hüvely UH-t...
Nekem még sosem fájt. Magánban és sztk-ban sem.
Ami viszont igen, az a hüvelyi UH, na azzal tudnak turkálni rendesen.
Egyáltalán nem szokott fájni a vizsgálat, de volt már olyan sokszor, hogy a könnyem is csordul, és két napig alig tudtam leülni utána. Ha ennyire fájt, akkor vagy nem lazultál el, vagy a doki vizsgált szarul. Nekem is volt egy doki, aki zárójelben megjegyzem, pont egy egyébként nagyon kedves nő volt... Az vizsgált mindig így, és sokáig azt hittem, hogy ez ilyen. Mert azt mondta, hogy ez ilyen. Részemről én inkább férfi orvost választanék, az valahogy mindig másképpen ér hozzá egy nőhöz! Amióta másik orvoshoz megyek nem fáj a vizsgálat.
Egyébként ha feszítettél, nem lazultál el alul teljesen, akkor a legjobb orvos se tud fájdalom nélkül megvizsgálni szerintem. Ez 50%-ban rajtad is múlik. El kell ereszteni az összes izmodat tudatosan. :)
Az utolsó mondatoddal 100% egyetértek. De az szomorú, hogy dugig vannak az sztk rendelések is, annyi a szegény ember :(
Vannak olyan szakterületek ahol csak magánba érdemes menni szerintem . Ilyen a nőgyógyászaton kívül a bőrgyógyászati anyajegy szűrés is. Az első gyerekemnél magán nőgyógyászhoz jártam de soha nem úsztam meg 2 óra várakozás alatt mire bekerültem gondozásra. A másodiknál az Isten pénzét kifizettük de ott nem kellett várakozni, kamu időpontra járni legalább. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a magánellátásban is rohadt sokan vannak, a színvonal pedig egyre esik. A kulturált környezetet nem vitatom (tisztaság, normális mosdó), az állítólagos nulla várakozás és a pénzedért kapott szolgáltatást már inkább. Ennek ellenére sem javaslom az sztk-t senkinek.
Én ahhoz mentem régen magánrendelésre, aki azelőtt kenőpénz nélkül emberséges volt velem. Meg szakemberként is a leghülyébb feltevésekből is naprakész volt.
Azt hiszem a rossz élmények azért halmozódnak a nőgyógyásznál, mert ilyen a szakterületük. Na, nem mintha buli lenne bármelyik orvosnál kiterülni.
Én is ugyan ahhoz járok:)
Felhívom, kérek időpontot és már nem is várok félnapot:D
Nekem nem erte meg szabit kivenni egy sztk fel delelottre. Ha maganhoz mentem, 6 utan is fogadott, minimalis varakozassal.
Nem szeretem az sztk kozeget, fel delelottot varni, nem eppen jo tarsasagban.
Szeretek ugyanahhoz a dokihoz jarni.
Én nem feltétlenül értek ezzel egyet. Szerintem inkább orvosa válogatja.
A maszek fogorvos küldte át a páromat az SZTK szájsebészéhez, mert meg kellett műteni a száját. Kicsit ki is voltam akadva, de bíztatott, hogy jól fogunk járni azzal az emberrel, mert nagyon jó. A körülmények, a hely, az ugye adott, de maga az orvos, az nagyon kedves, profinak gondoljuk, és soha nem kellett várakozni nála 5 percnél tovább. Annyira bejött a páromnak az orvos, hogy már csak hozzá jár, lepaktált vele.
Az is igaz, hogy mindig kapja pénzt, és csak úgy lecsap rá. Nincsen meghatározva, hogy mennyit adunk. Mikor mennyi fér bele, vagy mennyit gondolunk. De még így is jobban jövünk ki, mint a maszeknál.
"Mert egyértelmű, hogy miért fizetek és azt is kapom."
Bizony. Ha valami komolyabb baja van az embernek, az SZTK-s dokik is elvárják a borítékot, csak ott még neked kell kitalálni, hogy mi az a szám, amire gondolt. De maga az ellátás így is SZTK színvonal marad.
További ajánlott fórumok:
- Magán nőgyógyász kb. mennyiért vállal abortuszt, mindennel együtt?
- Tud valaki Gyömrőn vagy környékén jó nőgyógyász?Nem magándokit, hanem SZTK-as!
- Hatvan, Pásztó környékén keresek megbízható nőgyógyászt, akinek van magánrendelése is elérhető áron. Ha van tapasztalatotok, segítenétek?
- Mennyibe kerül átlagosan egy nőgyógyászati vizsgálat magánrendelőben?
- Tudna nekem valaki egy jó nőgyógyászt ajánlani? Nem magánrendelőt!
- Melyik nőgyógyászhoz érdemes járni Zalaegerszegen terhesgondozásra?