Érdemes-e a gázbojlert tisztíttatni? (tudásbázis)
Az én logikám szerint az lehet a bibi, hogy ami most bejön víz annak valamelyik összetevője reakcióba lép egy adott hőfokon a bojlerben lévő lerakódással, vagyis oldódik. Az oldószeren nem tudok változtatni, a hőfokról nem akarok lemondani, akkor csak az oldandó anyagot lehet kiiktatni. Aztán lehet, hogy a csővel érintkezve még rosszabb lenne :P
Nem a szakszerűtlenség miatt volt a gond, mert előtte is csinált ő is ilyet, hanem azok a típusok kb. addigra kezdtek elöregedni.
A hatásfok miatt lehet hasznos a vízkőtelenítés, de itt a büdös vízről van szó. A víz régebben a vízkőtől nem volt büdös ez csak mostanában van.
Ha savazzák az öreg készüléket és ráadásul szakszerűtlenül, az könnyen előfordulhat, hogy kilyukad a cső.
pista
ikebana
a meleg vizet ha engedjük ki az a büdös, ha felmelegítem a hideget azt nem vettem észre büdös lenne
Szerintem nem fog megszűnni a rossz szag. Mostanában egyre több helyen jelentkezik ez a probléma mivel korszerűsítik a rendszert. Sok helyen új víztisztító berendezéseket állítottak üzembe, ezután lett büdös a víz. Nálunk is ez van.
Azzal magyarázzák, hogy megváltozott a víz áramlási iránya, így a cső faláról leválnak bizonyos anyagok amik a víz zavarosodását és szagát okozzák. Ez ellen otthon nem nagyon tudsz tenni semmit.
További ajánlott fórumok:
- Abortusz esetén érdemes-e magánorvost fogadni? Ha igen tudnátok-e jó orvost ajánlani?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Új gázszolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatokat kérnék! Érdemes-e átlépni?
- 10 hónapos babát érdemes-e már elvinni munkahelyi/vagy bármilyen/mikulás ünnepségre?
- A gyerekek 2 napja köhögnek, érdemes-e adni nekik rinathiolt vagy robitussint?használt-e vkinek?ha nem akkor mit adjak?
- Munkahely váltás.Szerintetek érdemes-e kockáztatnom?