Erdélyi padlizsánkrém recept
Az Erdélyi padlizsánkrém hozzávalói:padlizsán
hagyma
fokhagyma
só
bors
tojás
mustár
olaj
citromlé
Az Erdélyi padlizsánkrém elkészítési módja:
Igazán finom padlizsánkrémet akkor készíthetünk, ha sikerül a padlizsánt a szabadban, lemezen megsütni. Ilyenkor a héját a sütés után lehámozzuk és a padlizsán húsát szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen a leve. Egy közepes méretű hagymát és pár gerezd fokhagymát összevágunk és olajon sóval, borssal megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánhoz és krémesre turmixoljuk. Egy tojás sárgájából, egy csapott evőkanál mustárból és kb 1,5-2 dl olajból majonézt csinálunk (mikor kész, adjunk hozzá egy kis citromlevet) és összekeverjük a padlizsánnal. Ha kell, még sózzuk egy kicsit. Pirítósra vagy sima kenyérre is kenhetjük. Nyáron paradicsommal, télen almapaprikával az igazi.
Mikor a legolcsóbb a padlizsán, tanácsos több darabot lesütni lemezen, majd miután a leve lecsepegett kis hűtőtasakokba rakni és a mélyhűtőbe tenni. Egy adaghoz, mérettől függően, két-három padlizsán elég.
Ha a fagyasztott padlizsánt használod, felengedése után az elkészítési idő legfeljebb 30 perc.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: szecsilla, 2010. okt. 18. 05:50
Az erdélyi padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.