Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Padlizsánleves hidegen recept

Padlizsánleves hidegen recept

A Padlizsánleves hidegen hozzávalói:
2 db kisebb padlizsán,
4 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
2 dl fehér bor
kevés citromlé
só, bors


A Padlizsánleves hidegen elkészítési módja:
Első lépésként a megmosott padlizsánokat héjastól előmelegített sütőben megsütjük. Ha megpuhultak, lehúzzuk a héjukat, és a tejjel összeturmixoljuk őket. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízesítjük. a tejszínt és a fehérbort elkeverjük, majd lassan a leveshez öntjük. Citromlével savanyíthatjuk picit.Mivel ekkor még langyos lesz a leves, bátran egyből tálalhatjuk, vagy éppen még tovább hűthetjük a hűtőszekrényben.

Ha valami extrát akarunk, tálaláskor apróra vágott és ropogósra kisütött bacon szalonnával szórjuk meg a tetejét!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A padlizsánleves hidegen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook