Padlizsánleves hidegen recept
A Padlizsánleves hidegen hozzávalói:2 db kisebb padlizsán,
4 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
2 dl fehér bor
kevés citromlé
só, bors
A Padlizsánleves hidegen elkészítési módja:
Első lépésként a megmosott padlizsánokat héjastól előmelegített sütőben megsütjük. Ha megpuhultak, lehúzzuk a héjukat, és a tejjel összeturmixoljuk őket. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízesítjük. a tejszínt és a fehérbort elkeverjük, majd lassan a leveshez öntjük. Citromlével savanyíthatjuk picit.Mivel ekkor még langyos lesz a leves, bátran egyből tálalhatjuk, vagy éppen még tovább hűthetjük a hűtőszekrényben.
Ha valami extrát akarunk, tálaláskor apróra vágott és ropogósra kisütött bacon szalonnával szórjuk meg a tetejét!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. aug. 26. 18:31
A padlizsánleves hidegen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.