Erdélyi hagymás rakott tojás recept
Az Erdélyi hagymás rakott tojás hozzávalói:12db tojás,
25dkg vöröshagyma,
törött bors,
zsemlemorzsa,
liszt,
5dl tejföl,
4db zsemle,
só.
Az Erdélyi hagymás rakott tojás elkészítési módja:
A karikára vágott hagymát megsózzuk és lisztbe forgatva bő forró olajban, sütjük. 6db tojást keményre főzünk. Tűzálló tálat zsírral kikenünk, és bele rakjuk a felszeletelt zsemléket, erre a hagymát, majd a karikára vágott kemény tojást. Olvasztott zsírral meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a hat tojással felvert tejfölt. Zsemlemorzsával meghintjük és közepes forró sütőben 15 percig, sütjü
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 39b7d4550c, 2008. ápr. 9. 14:15
Az erdélyi hagymás rakott tojás elkészítési módja és hozzávalói.